back to top

Aluminij postao prva ASI-certificirana organizacija u regiji

Primjenom svih dostupnih mjera u proizvodnom procesu, od inovativnih rješenja preko prenamjene, ponovne uporabe i recikliranja, Aluminij je postao prva ASI-certificirana organizacija u regiji.

Aluminium Stewardship Initiative (ASI) je neprofitna organizacija koja okuplja proizvođače, korisnike i sudionike u lancu vrijednosti aluminija s obvezom maksimiziranja doprinosa aluminija održivom društvu. Cilj organizacije je zajedničko poticanje odgovorne proizvodnje, nabave i upravljanja aluminijem. Od 2020. godine Aluminij je član organizacije ASI, priopćili su iz te firme.

– Aluminij naglašava međuovisne ekološke, društvene i ekonomske aspekte održivog razvoja stavljanjem održivosti u središte svog djelovanja. Naša sposobnost biti pokretač promjena oslanja se na različite perspektive marljivih i predanih zaposlenika iz različitih sredina. Težeći izvrsnosti i integritetu, Aluminij će se nastaviti fokusirati na održivost, istovremeno uspješno smanjujući emisije CO2 tijekom svoga poslovanja. Uz veliku stručnost našeg tima, Aluminij nastavlja sa svojim kontinuiranim ciljem oblikovanja industrije prema zelenijoj budućnosti – rekao je Amir Gross Kabiri, predsjednik M.T. Abraham Grupe.

Aluminij je jedna od prvih tvrtki u Bosni i Hercegovini i na Balkanu koja je završila proces certificiranja ugljičnog otiska. Izračun CO2 otiska obavljen je u skladu sa smjernicama Protokola o stakleničkim plinovima (GHG) kojim je potvrđena usklađenost Aluminija s normama ISO 14063-3 i ISO 14065.

Aluminijeve izravne (“Scope 1”) i neizravne (“Scope 2”) emisije ugljika iznose 211.477 kg CO2 e po toni proizvedenog aluminija, navodi se u priopćenju.dnevni.ba

Popularno danas