Aktivni požari u Glavatičevu, na Borcima i oko Neuma

Iz PVJ Konjic obavještavaju da je požar na Borcima i dalje aktivan od sinoć u večernjim satima. Vatra je zahvatila mladu borovu šumu. Od noćas, ponovo gori šuma u Glavatičevu. Na obe lokacije teren je miniran. Za sada nije potreban angažman helikoptera OS BiH.

Situacija na požarištu u opštini Neum je teška. Sve raspoloživo ljudstvo i tehnika su na terenu. Učestvuju i lokalni dobrovoljci. Trenutno nema vatrogasaca iz susjednih opština. 

Gori šire područje planine Žaba, te teren između sela Zelenikovac, Žukovice i Drijen. Trenutno nije ugroženo stanovništvo i objekti. Situaciju pogoršavaju vjetar i nepristupačnost  terena. Saobraćaj, za sada, nije obustavljen. Očekuje se pomoć helikoptera OS BiH. I dalje postoji potreba za kanaderom, saopšteno je iz Operativnog centra CZ HNK-a.

U protekla 24 sata, na području Mostara zabilježena su dva požara, po 1 u Čapljini, Stocu i Prozoru-Rami, te 5 požara na području Čitluka.

()

Aktivni požari u Glavatičevu, na Borcima i oko Neuma Nova Sloboda.

novasloboda.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru