back to top

AK Puls: Ilija Jukić debitirao za reprezentaciju BiH

Nikšić je u nedjelju bio domaćin polumaratonske utrke, koja je ujedno bila i Balkansko prvenstvo u toj disciplini. Manifestacija je okupila više od 400 sudionika, a u kategoriji prvenstva sudjelovala su najzvučnija dugoprugaška imena iz Turske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Bugarske, Malte i Bosne i Hercegovine, čije su boje predstavljali državni i federalni prvak u maratonu Emir Hastor (AK Goražde) i naš federalni prvak u polumaratonu Ilija Jukić, kojemu je ovo ujedno i prvi nastup u reprezentativnom dresu.

Utrka se odvijala na jednoj od najzahtjevnijih polumaratonskih staza, a kad tomu dodamo iznimno visoku temperaturu, jasno je kako su ukupne okolnosti bile daleko od optimalnih pa je svim sudionicima primarni cilj bio završiti utrku. To je uspjelo i našim momcima. Emir i Ilija cijelo su vrijeme trčali zajedno te skupa ušli u cilj za 1,17,58. Tako su podijelili deveto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji Balkanskog prvenstva, deseto mjesto u apsolutnoj muškoj konkurenciji, a u ekipnom poretku bili su drugi. Dečki, čestitamo, ponosni smo na vas.Da reprezentativcima ništa ne nedostaje pobrinuli su se predstavnici klubova Zaim Šuman i naš Iko Ćavar koji su kako uvijek tako i danas momcima pružili neizmjernu podršku.

Ovo je za nas poseban događaj, jer po prvi puta u klupskoj povijesti imamo reprezentativca koji je ovim nastupom jamačno opravdao povjerenje poziva i sigurni smo otvorio vrata za nadolazeće velike reprezentativne utrke.

Tomislavcity

livnovine.com

Popularno danas