AGRO TOUR Livno / U Livnu otvoren Sajam prehrambeno-poljoprivrednih proizvoda, obrta, tradicionalnih zanata i turizma

Grad Livno u sklopu obilježavanja Dana Grada (28. rujna) u četvrtak je na Trgu kralja Tomislava organizirao 1. sajam prehrambeno-poljoprivrednih proizvoda, obrta, tradicionalnih zanata i turizma ‘AGRO-TOUR LIVNO’ 2022. godine.

Sajam je okupio 18 izlagača prehrambeno-poljoprivrednih proizvoda, obrta, tradicionalnih zanata i turizma iz Livna, kazala je za Fenu Ivana Markov iz Gradske uprave zadužene za organizaciju sajma.

Otvorivši sajam, livanjski gradonačelnik Darko Čondrić zahvalio je svim izlagačima što su se, kako je kazao, opredijelili za nastavak livanjske tradicije, proizvodnju zdrave hrane, promociju ovog kraja i stvaranje prepoznatljivih livanjskih brendova.

“Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera gdje je najviše izlagača proizvođača livanjskog sira, suhomesnatih proizvoda, a tu su i štandovi s promocijom turizma u Livnu, s proizvodima od bobičastog voća, hrane za ljubimce i slično”, rekla je Markov.

U sklopu sajma, predstavnici poljoprivrednih tvrtki Agropex iz Obudovca pored Šamca i Bimala iz Brčkog u prostorijama Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića, učenicima i svi drugim zainteresiranima predstavili su svoje ideje za organiziranu proizvodnju uljarica, soje i suncokreta na području Livna i okolice te su zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu, prezentirali najbolja sjemena i sredstva za zaštitu uzgajanih kultura.

Ravnatelj te škole Saša Grabovac kazao je Feni kako je cilj ovog predavanja da kod učenika odnosno njihovih sumještana zaživi ideja za organiziranu proizvodnju soje i suncokreta za što na livanjskom području postoje agro-ekološki uvjeti.

  NAGRADA LUIGI MICHELETTI Muzeju drvorezbarstva u Konjicu za model očuvanja tradicionalnih zanata gradnjom mostova između zanata i modernističkog dizajna

relax-portal.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi