Afirmirane svjetske street art umjetnice dolaze u Mostar

Tijekom mjeseca srpnja Mostar će biti domaćin dvjema afirmiranim svjetskim street art umjetnicama čiji će murali obogatiti već postojeću uličnu galeriju grada

Naime, Street Arts Festival Mostar i OKC Abrašević realiziraju projekat “The Future of Public Spaces” u okviru kojeg će se održati dvije art rezidencije na kojima će gostovati NeSpoon iz Poljske i TKV iz Srbije, a ovaj koncept za cilj ima suradnju s afirmiranim umjetnicima radi oplemenjivanja grada i osnaživanja već postojeće scene uz rezultat unapređivanja ulične galerije.

U nedjelju, 18. srpnja, u grad Mostar stiže NeSpoon umjetnica iz Poljske. Njena umjetnost se može pronaći širom svijeta. Koristeći zamršene uzorke čipke, ona napuštene i oronule zgrade pretvara u zaista izvanredne znamenitosti, izazivajući pozitivne emocije kroz svoju umjetnost. Oslikavat će mural u svom prepoznatljivom stilu u ulici Kralja Zvonimira, priopćili su organizatori.

Rezidenciju će, kako navode, započeti još jedna umjetnica, i to The Kraljica Vila – TKV – Aleksandra Petković iz Beograda koja će od 20. srpnja boraviti u Mostaru nekoliko dana. Njen stil odlikuju izrazito jarke boje i nesvakidašnji paterni koji omogućavaju da predmet umjetničkog djela dođe do izražaja. TKV je imala izložbe širom Europe. Od Republike Francuske je dobila titulu viteza umjetnosti i književnosti Republike Francuske i dodijeljena joj je nagrada UN-ovog agenta promjena. Ona će slikati mural u ulici Kneza Višeslava.

“Čast i zadovoljstvo nam je što imamo mogućnost da ostvarimo suradnju s ove dvije umjetnice te nastavimo putem ulične umjetnosti stvarati pozitivne socijalne reakcije koje postaju uvjerljiv odgovor društva koje ima kulturne potrebe”, ističu iz Street Arts Festivala Mostar.

  Korizmeni koncert klasične duhovne muzike u Mostaru

Nakon ovih inspirativnih dešavanja tokom ljeta, od 3. do 13. rujna održat će se jubilarni 10. Street Arts Festival Mostar na kojem će učestvovati umjetnici iz Italije, Španjolske, Ekvadora, Argentine, SAD-a, BiH i Hrvatske.

 Projekat The Future of Public Spaces realizira se  uz podršku programa “Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative” (BHRI), koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), stoji u priopćenju.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi