back to top

FOTO: U Gorici završio korizmeni duhovni program

Pod biblijskim motom evanđelista Luke “Ljubite svoje neprijatelje, dobro činite svojim mrziteljima, blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite za one koji vas zlostavljaju.” (Lk 27,28) ovogodišnji korizmeni duhovni program u Gorici privukao je mnoge župljane i vjernike okolnih župa.

Program je uključivao Duhovnu obnovu, tribine, korizmeni koncert, humanitarnu prodajnu izložbu slika i humanitarnu akciju za djecu u Majčinu selu u Međugorju.

U petak, 24. II. 2023., s početkom u 20 sati u Galeriji, u starom župnom dvoru u Gorici otvorena je humanitarna izložba slika sa šeste humanitarne Likovne kolonije održane u znak sjećanja na Zvonka Bušića Taika. Likovna kolonija bila je u Gorici koncem kolovoza 2022. godine. Slike su bile na prodaju po povoljnim cijenama u humanitarne svrhe.

foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program

U petak, 3. III. 2023. proslavljena je Sveta misa za mlade. U 19.30 sati u župnoj crkvi u Gorici bila je molitva krunice i sveta ispovijed, zatim u 20 sati sveta Misa i klanjanje pred Presvetim. Svetu misu i klanjanje predvodio je fra Ivan Hrkać, župni vikar u Međugorju. Tema ove molitve i susreta za mlade bijaše Srditost i zavist.

foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program

U petak, 10. III. 2023. u 20 sati u starom župnom dvoru u Gorici bila je Korizmena tribina na temu: Nasljedovati Mariju. Tribinu je pred punom dvoranom u Pastorlanom domu u Gorici, u veoma zanimljivom izlaganju održao don Anto Ledić, župnik župe Presvetog Trojstva u Novom Travniku.

foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program

U subotu, 18. III. 2023. u 19 sati u staroj crkvi u Gorici bio je krasan Korizmeni koncert pučkih korizmenih napjeva KUD-a Radovin iz Ražanca, zatim pučki pivači iz Rtine i Radovina kod Zadra. U nedjelju, 19. III. 2023. isti su izvođači pjevali za pučkom svetom misu Glagoljašku misu i napjeve iz svojega zavičaja. Bilo je divno slušati ove nadarene pučke pjevače koji čuvaju svoje duhovne običaje i tradiciju.

foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program

Od petka, 24. III. 2023. pa do nedjelje, 26. III. 2023. u župi Gorica-Sovići bila je Korizmena duhovna obnova. Duhovnu obnovu predvodio je fra Bojan Rizvan, fratar Franjevačke provincije sv. Jeronima iz Zadra i župnik župe Presvetog Srca Isusova u Zadru. Fra Bojan je svojim duhovnim nagovorima dirnuo mnoga srca i ostavio dojam velika duhovnika kojemu su mnogi poželjeli da opet dođe.

foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program

U nedjelju, 26. III. 2023. u staroj crkvi u Gorici u 20 sati bila je Meditativno-glazbena večer, molitva na temu Muke Kristove. Sudjelovali su veliki župni zbor i klapa Bratovština. Župnik fra Marin Karačić je predmolio molitve meditacije a zbor i klapa su svojim korizmenih pjesmama uzveličavali prelijepe tekstove koji su kazivali o Kristovoj muci.

foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program foto: u gorici završio korizmeni duhovni program

Članovi Bratovštine su odvezli u Međugorje prikupljenu pomoć svojih župljana u Korizmenoj humanitarnoj akciji za djecu u Majčinu selu u Međugorju. Pomoć je bila prikupljana od četvrtka 23. ožujka do nedjelje 26. ožujka 2023. godine u Starom župnom dvoru u Gorici od 18 do 20 sati. Prikupljali su se nekvarljivi prehrambeni proizvodi! Mnogi su se odazvali.

Ovogodišnji duhovni program u ovoj župi ostvario je svoj rezultat kako predavačima tako i slušateljima duhovnih nagovora. Ništa ovo ne bi bilo vrijedno, da nije bilo onih vjernika koji su shvatili ovaj duhovni program i redovito dolazili na ova duhovna zbivanja. Vjerujemo i nadamo se da je nešto od ovih događaja i spomenutih osoba ostalo u srcu i duši, kao smjernica za život upijena i pohranjena u vlastitu nutrinu, koja služi za jačanje i ukorijenjenje kršćanskih krjeposti u vlastiti život. To jest zapravo i cilj ovih duhovnih događanja. Organizatori su bili Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i Župni ured Gorica-Sovići.

Osim ovih događanja župljani Gorice i Sovića molili su i Put križa i to na Treću korizmenu nedjelju uz Šimića glavicu a na četvrtu korizmenu nedjelju uza Zavalu u Gorici. Oba su križna puta bila posjećena.

Radujemo se i onim budućima hvalevrijednim programima ovakvih tematika, na slavu Božju i na spasenje ljudskih duša.

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići

Post FOTO: U Gorici završio korizmeni duhovni program je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas