back to top

LIVNJAK POKUŠAO SARAJKU PREVARITI PREKO OLX-A: “POKUŠALA SAM KUPITI TRUSSARDI TORBICU”

Na društvenim mrežama se šire upozorenja na prevarante koji se javljaju na oglase online prodaje i predstavljaju se kao kupci zahtijevajući da se transakcija robe i novca izvrši preko DPD-a tražeći podatke bankovne kartice na osnovu kojih, navodno, ukradu novac sa računa.

Prevare preko web platformi koje su kreirane za prodaju i kupovinu sve češće su Bosni i Hercegovini. Čitateljka našeg portala, htjela je kupiti Trussardi torbicu od 270KM. Nakon kraće prepiske, komunikaciju su nastavili preko Whatsapp-a.

“U kakvom je stanju Trussardi torba?”

“Torba je nošena 2-3 puta max, ako želite ja vam mogu snimiti torbu i unutrašnjost torbe ali iza 16h pošto radim do 16h”

“Želio bih dogovoriti dostavu, jel možete poslati u grad? Ako da možete li poslati kurirskom službom pošte BH? “

“Može naravno, ali troškove dostave snosi kupac”

“Posta.bh je kurirska služba, ja ću platiti sada, a vi ćete morati dobiti novac na bankovnu karticu nakon koje uplate, zatim će vas kurir kontaktirati sljedeći dan i dogovoriti ćete datum i vrijeme isporuke robe. Ja ću se pobrinuti za sve probleme dostave i plaćanja. Šaljem vam link”

I nakon što prevarant namami potencijalnu osobu za prevaru, pošalje joj nepostojeći link kurirske službe na kojoj vam traže bankovne podatke. Nakon detaljne analize portal Crna-Hronika otkrio je identitet osobe koja se bavi ovim prevarama. To je Berivoj Dukić iz Livna, ulica Dalmatinska 12. broj telefona 065026675. Budite oprezni!”

Crna hronika.info

relax-portal.info

Popularno danas