back to top

Ivan Ljubičić pronašao bizaran razlog za historijski poraz Federera od Đokovića na Wimbledonu 2019. godine

Đoković je tada nakon više od 5 sati igre slavio sa 7:6 (5), 1:6, 7:6 (4), 4:6, 13:12 (3), spasivši pritom dvije vezane meč lopte na Federeov servis. 

Trener Rogera Federera i bivši hrvatski Teniser Ivan Ljubičić sada je pronašao bizaran razlog zbog kojeg Federer nije slavio u ovom meču. 

Prema riječima Ljubičića, Federer je tog dana bio povrijeđen. 

“Trenirao je veoma obazrivo u to vrijeme, bio je na 60 do 70% svojih sposobnosti. Nije bio spreman”, rekao je rođeni Banjalučanin.

Ono što u ovoj izjavi nikako nema smisla jeste činjenica da meč koji je Federer odigrao u finalu spada meču njegove najbolje predstave ikada, što bi u svakom smislu bilo nemoguće da je Švicarac bio povrijeđen ili nedovoljno spreman. 

Federer je prethodno u polufinalu u četiri seta savladao Nadala, a onda bio dovoljno spreman da igra pet sati sa Đokovićem i dođe do dvije vezane meč lopte na svoj servis. 

Navoditi manjak spremnosti za takav poraz djeluje neozbiljno i ponižavajuće, prije svega prema samom Đokoviću koji je, ako sudimo po tenisu koji su tog dana prikazali i on i Federer, bio taj koji je izgledao kao da igra na 70% svojih sposobnosti, a uprkos tome je uspio dobiti meč. 

<a href="https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/ostali-sportovi/Tenis/ivan-ljubicic-pronasao-bizaran-razlog-za-historijski-poraz-federera-od-dokovica-na-wimbledonu-2019-godine-794076″>sport1.oslobodjenje.ba

javno.ba

Popularno danas