back to top

Prekomjerno slavlje navijača: Objekt u naselju Ograda pretrpio veliku materijalnu štetu

“Mostar je gorio“. Naslov je koji se uglavnom mogao pročitati u nedjelju u jutarnjim satima nakon veličanstvene proslave Veležovih navijača povodom stotog rođendana kluba.

I, doista, grad je doslovno gorio. Sedam objekata je pretrpilo oštećenja tijekom prekomjernog slavlja u kojemu je uglavnom štetilo nesavjesno i nestručno rukovanje pirotehničkim sredstvima.

Rakete su padale na kuće, između ostaloga u naselju Mazoljice, potom u Fejićevoj ulici gdje je zabilježena manja šteta na dva objekta, u naselju Baščine kod hotela Ruža i na koncu na Ogradi u blizini Lučkog mosta, gdje su značajna oštećenja pretrpila dva objekta.

Oštećeno sedam objekata

U jednom od sokaka oštećena je fasada na kući, a u drugom je raketa pala na kuću Semira Mušića i na njoj izazvala značajnu štetu. I samo brzom intervencijom vatrogasaca, požar je saniran, a objekt spašen potpune devastacije.

– Vatrogasci su došli 15 minuta nakon poziva. Rekli su mi da su došli pet ili sedam minuta kasnije da bi kompletna kuća vjerojatno izgorjela. Ovako, značajno je oštećen krov i morat ću ga potpuno promijeniti, kao i ta prostorija koja se nalazi u potkrovlju, govori razočarani Mušić.

Odmah se obratio policiji, a tijekom nedjelje inspektori za protupožarnu zaštitu obavili su uviđaj, te točno locirali mjesto na kući u koje je udarila raketa, koja je pričinila štetu.

Prekomjerno slavlje navijača: Objekt u naselju Ograda pretrpio veliku materijalnu štetu

– Sva sreća da su vatrogasci bili blizu. Tu u sokaku pored i nije im trebalo puno vremena da dođu. Sugrađani koji su pretprili štete na objektima ne žele javno govoriti, vjerojatno jer se nikomu ne žele zamjeriti, ali ja sam odlučan, jer smo te noći u opasnosti bili svi. Što da je netko bio u prostoriji u potkrovlju u trenutku pada rakete? Moglo je to biti moje dijete, koje je i onako pretrpilo šok i još uvijek je pod stresom. I ja volim Velež, navijač sam cijeloga života i naravno, nemam ništa protiv proslava, ali da se to organizira na pravi način i da nikoga ne ugrožava, dodaje razočarani Mušić.

Uskoro će tražiti nadoknadu štete, ali kako kaže, ni sam ne zna od koga.

– I sad sam u šoku, malo zbunjen, pa o tomu i ne mislim. Ali naravno tražit ću nadoknadu štete. Odgovorni su organizatori vatrometa, MUP, Grad. Svi su znali, bili su uključeni u organizaciju. Sve se na vrijeme moralo najaviti. Inspektori su napravili izvješća koja ću iskoristiti. Ali ponavljam, u ovome trenutku ne znam ni od koga ju tražiti. Ovaj Grad bi se, nadam se morao odužiti mojoj obitelji. Naglasit ću da je moja supruga ugledni ginekolog koji svakoga dana pomaže sugrađanima. I danju i noću na usluzi je svima, a danas evo kod nas nema nikoga kada su nam možda i životi bili ugroženi, kaže Mušić.

Snimak sa Starog

Najviše žali zbog šoka koji je pretrpila kćerka.

– Dijete je spavalo, a onda ju je probudio stampedo susjeda, vatrogasci, kola, sirene. Ne želim pričati o detaljima, ali je preživjela stres. Svi smo gutali dim. To je bilo strašno. Nismo se vidjeli u jednom trenutku, vatra se širila… Vjerujte mi, mlaz vode iz šlaufa bio je nedovoljan. Krov je tako napravljen. Dosta je vune unutra, papira, teško je to gasiti, kaže na kraju Mušić.

U posjedu je i video snimka nastalog na Starom mostu na kojemu se javno vidi kako jedna od raketa pada upravo na naselje Ograda, te je gotovo siguran da je to upravo pirotehničko sredstvo koje je zavšrilo na krovu njegove kuće.

E. G.

Prekomjerno slavlje navijača: Objekt u naselju Ograda pretrpio veliku materijalnu štetu Dnevni.ba.

dnevni.ba

Popularno danas