800 godina prvih jaslica: Župa Posušje poziva na obilježavanje izradom vlastitih jaslica

Crkva, a napose franjevačka obitelj, obilježava 800. godišnjicu prvih jaslica koje je načinio sveti Franjo u Grecciu. Kako je priopćeno iz Župe Posušje, ovo je prilika da se i ova župna zajednica pridruži obilježavanju ove obljetnice te na taj način vrati slavljenika Isusa u slavlje Došašća i Božića.

„Pozivamo sve vas župljane da se okušate u izradi vlastitih originalnih jaslica. Prilikom izrade jaslica neka se koriste razni dostupni materijali (npr. drvo, kamen, tkanina, vuna, staklo, plastika, konac, koža, boje itd.).

Sve je dozvoljeno osim kupovanja gotovih figura i postavljanja u jaslice. Prikaz ne mora biti 3D, može biti i crtež, vez, tapiserija i slično. Također, ne morate se ograničiti na jedne jaslice, nego koliko god želite“, kazali su iz Župe Posušje.  Projekt traje do 30. 11., a 1. 12. će se napraviti izložba svih uradaka u novoj crkvi te će najbolji radovi biti nagrađeni.

Objava 800 godina prvih jaslica: Župa Posušje poziva na obilježavanje izradom vlastitih jaslica pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas