„12. Dani BHAAAS u BiH“ će ugostiti svjetsku kremu oftalmoloških nauka

Tokom 25. i 26. juna, u sklopu naučne konferencije „12. Dani BHAAAS u BiH“, koja će se održati od 24. do 27. juna u Mostaru,  realizovat će se prvi Internacionalni oftalmološki simpozijum sa učešćem od oko sto oftalmologa iz BiH, regiona i svijeta.

Uz 20 predavanja regionalnih oftalmologa imaćemo jedinstvenu priliku čuti predavanja istaknutih stručnjaka iz BiH kao i internacionalnih gostiju, uvaženih profesora iz SAD, Velike Britanije i Turske. Poseban akcenat je stavljen na nove terapije i dostignuća u dijagnosticiranju i liječenju u oftalmologiji.

Na „12. Danima BHAAAS u BiH“ specijalni komitet će dodijeliti nagradu BHAAAS Ophthalmology Young Researcher Award najboljoj prezentaciji u kategoriji doktora do 35 godine. Zahvaljujući sponzorstvu Dietpharma, Bayera, Alcona, Mesa, InspireHL, OktalPharme, UrsaPharme, Unimed Pharme i časopisa Oculus omogućen je dolazak vrhunskih predavača, te podsticaj mladih oftalmologa i studenata da nastave svoj naučno-istraživački rad. 

Podsjećamo, u organizaciji Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS), od 24. do 27. juna, u Mostaru, održaće se najveći naučni skup na regiji „12. Dani BHAAAS u BiH”. Tako će jedna od najvećih i najznačajnijih organizacija akademske dijaspore Bosne i Hercegovine i ove godine ugostiti veliki broj istaknutih naučnika, doktora, akademskih radnika, istraživača i umjetnika.

Tom prilikom održaće se 26 stručnih simpozija iz medicinskih, tehničkih, prirodnih i humanističkih nauka, brojni paneli, okrugli stolovi i radionice. Predavaće oko 300 eminentnih predavača pred stotinama učesnika iz više od 20 zemalja. Organizatori su se potrudili da se svi simpoziji prenose i online kako bi omogućili učešće svim zainteresiranim naučnicima koji neće biti u mogućnosti da dođu u Mostar.

  Otvoreno 19. izdanje festivala komedije "Mostarska liska"

Pokrovitelj “12 Dana BHAAAS u BiH”: Ministrastvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne I Hercegovine

Sponzori: USAID, IOM, UNDP, Švicarska ambasada u BiH, CIGRE, BH Telecom, Key Consulting, Dietpharm, Pharmas, Bayer, Elpharme, MES, Inspire HL, Unimed Pharma, Hylo Eye Care, Ursapharm, FMON, Oculus, ZGI, Urban BiH, Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH).

Organizacioni partneri: Univerzitet u Sarajevu, Gimnazija Mostar, Centar za kulturu Mostar, Advanced Technology and Systems, Republic.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi