More
  VijestiKultura„12. Dani BHAAAS u BiH“ će ugostiti svjetsku kremu oftalmoloških nauka

  „12. Dani BHAAAS u BiH“ će ugostiti svjetsku kremu oftalmoloških nauka

  Tokom 25. i 26. juna, u sklopu naučne konferencije „12. Dani BHAAAS u BiH“, koja će se održati od 24. do 27. juna u Mostaru,  realizovat će se prvi Internacionalni oftalmološki simpozijum sa učešćem od oko sto oftalmologa iz BiH, regiona i svijeta.

  Uz 20 predavanja regionalnih oftalmologa imaćemo jedinstvenu priliku čuti predavanja istaknutih stručnjaka iz BiH kao i internacionalnih gostiju, uvaženih profesora iz SAD, Velike Britanije i Turske. Poseban akcenat je stavljen na nove terapije i dostignuća u dijagnosticiranju i liječenju u oftalmologiji.

  Na „12. Danima BHAAAS u BiH“ specijalni komitet će dodijeliti nagradu BHAAAS Ophthalmology Young Researcher Award najboljoj prezentaciji u kategoriji doktora do 35 godine. Zahvaljujući sponzorstvu Dietpharma, Bayera, Alcona, Mesa, InspireHL, OktalPharme, UrsaPharme, Unimed Pharme i časopisa Oculus omogućen je dolazak vrhunskih predavača, te podsticaj mladih oftalmologa i studenata da nastave svoj naučno-istraživački rad. 

  Podsjećamo, u organizaciji Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS), od 24. do 27. juna, u Mostaru, održaće se najveći naučni skup na regiji „12. Dani BHAAAS u BiH”. Tako će jedna od najvećih i najznačajnijih organizacija akademske dijaspore Bosne i Hercegovine i ove godine ugostiti veliki broj istaknutih naučnika, doktora, akademskih radnika, istraživača i umjetnika.

  Tom prilikom održaće se 26 stručnih simpozija iz medicinskih, tehničkih, prirodnih i humanističkih nauka, brojni paneli, okrugli stolovi i radionice. Predavaće oko 300 eminentnih predavača pred stotinama učesnika iz više od 20 zemalja. Organizatori su se potrudili da se svi simpoziji prenose i online kako bi omogućili učešće svim zainteresiranim naučnicima koji neće biti u mogućnosti da dođu u Mostar.

  Pokrovitelj “12 Dana BHAAAS u BiH”: Ministrastvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne I Hercegovine

  Sponzori: USAID, IOM, UNDP, Švicarska ambasada u BiH, CIGRE, BH Telecom, Key Consulting, Dietpharm, Pharmas, Bayer, Elpharme, MES, Inspire HL, Unimed Pharma, Hylo Eye Care, Ursapharm, FMON, Oculus, ZGI, Urban BiH, Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH).

  Organizacioni partneri: Univerzitet u Sarajevu, Gimnazija Mostar, Centar za kulturu Mostar, Advanced Technology and Systems, Republic.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img