back to top

Završen 4. Ljubuški Outdoor Festival

Četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festival završio je u nedjelju, 26.05., a trajao je od četvrtka, 23.05. i okupio je na jednom mjestu brojne natjecatelje, profesionalne sportaše i rekreativce svih generacija.

Rekordna posjećenost festivala ove godine odnosila se i na natjecatelje i na posjetitelje koji su pratili sportske izazove. A natjecatelji koji su ove godine stigli iz čak 13 država natjecali su se u trkačkim disciplinama, biciklizmu, kajakarenju, paraglidingu i po prvi puta u streetball košarci.

Jedinstvenost ovog outdoor festivala koji od ove godine stvarno ima međunarodni karakter, leži u činjenici da sve natjecateljske rute povezuju razasutu kulturno-povijesnu baštinu i prirodne ljepote Hercegovine.

Paragliding natjecanja, trkačke, biciklističke i trail staze povezuje rijeka Trebižat koja pored svog hidrološkog potencijala baštini i dva prirodna bisera: vodopade Kravicu i Koćušu. Ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu Herceg Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala.

Festival je inovativna i jedinstvena sportska manifestacija u cijeloj Bosni i Hercegovini koja je postala prepoznatljiv brend ljubuškog kraja.

Sjajna atmosfera vladala je tijekom sva četiri dana koliko je festival trajao, a organizatori su definitivno uspjeli u naumu da promoviraju sportski i zdrav način života u prirodnom okruženju i ponude dinamičan i raznolik program koji privlači sve uzraste natjecatelja.

Vrhunac zabavnog dijela festivala bili su odlično posjećeni koncerti Opće Opasnosti i Crvene Jabuke u kojima su uživali Ljubušaci i njihovi brojni gosti, a publici su se koncertom predstavili i mladi talenti Glazbene škole Ljubuški.

Ovogodišnji Ljubuški Outdoor Festival zajednički su organizirali JP Parkovi, Grad Ljubuški, Turistička zajednica Ljubuški, Biciklistički klub Ljubuški, Paragliding Klub Ljubuški, HAK Ljubuški, GSS Ljubuški i Foto Klub Fokus Ljubuški, dok je generalni sponzor festivala bio Džajić Commerce Ljubuški.

završen 4. ljubuški outdoor festival završen 4. ljubuški outdoor festival završen 4. ljubuški outdoor festival završen 4. ljubuški outdoor festival završen 4. ljubuški outdoor festival završen 4. ljubuški outdoor festival

Post Završio 4. Ljubuški Outdoor Festival je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Mostarski.info )

Popularno danas