Zaustavljena gradnja zgrade koja je šokirala Imoćane; za slučaj se zainteresirao i DORH?

Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište vjerojatno najbrže izgrađene stambene zgrade u Hrvatskoj. Riječ je o kako je nazivaju, Imotski Tower, višoj stambenoj peterokatnica koja je ove jeseni nikla tik uz zaštićeni spomenik prirode Modro jezero u Imotskom, javlja HRT.

U ovome slučaju ne čudi samo brzina gradnje već i činjenica da ovo zdanje ima sve potrebne građevinske dozvole, unatoč činjenici da pet katova na ovome mjestu narušava vizuru toga grada. Na sve to reagirao je gradonačelnik Imotskog. Zatražio je odgovor od županijskog Ureda za prostorno planiranje, građevinske inspekcije te Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koji još uvijek čeka.

– Svjesni smo da građevinska dozvola postoji. Drugostupanjsko tijelo koje je nadležno da provjerava usklađenost s izdanim aktima i našim važećim prostornim planom, mi očekujemo da će se uskoro ministarstvo očitovati, naglašava za HRT Ivan Budalić, gradonačelnik Imotskog.

– Po meni dogodilo se to da je netko pogriješio u samom postupku izdavanja građevinske dozvole, ne uvažavajući prostorni plan važeći grada Imotskog, istaknuo je.

Isto misli i Državna inspekcija, i dodaje – pogriješio je onaj tko je stavio potpis na građevinsku dozvolu.

A što o svemu kažu građani?

– To je Hrvatska, netko ima moć i divlja, a netko radi što hoće. Ovo je sramota za cijeli Imotski.

– Nisam rođena Imoćanka, ali ovdje sam već preko 20 godina i osjećam Imotski kao svoj rodni grad. Ovo je dno dna, ističe stanovnica Imotskog.

Investitori su liječnik iz Posušja u Hercegovini, vlasnik kafića iz istoga grada te vlasnik restorana s njemačkom adresom.

S jednim od njih je ekipa HRT-a uspjela stupiti u kontakt, no nije htio pred kameru.

HRT neslužbeno doznaje kako se za cijeli slučaj zainteresirao i DORH.

Post Zaustavljena gradnja zgrade koja je šokirala Imoćane; za slučaj se zainteresirao i DORH? je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas