back to top

Vlada ŽZH-a utvrdila prijedloge zakona o građenju i prostornom uređenju

Vlada Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) na sjednici održanoj u utorak utvrdila je prijedloge Zakona o građenju, Zakona o prostornom uređenju i Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine kaznenim djelom koji su poslani u daljnju skupštinsku proceduru.

Na današnjoj sjednici donesena je i Odluka o usvajanju Smjernica za planiranje rada županijskih tijela za razdoblje 2025.-2027. godine, priopćeno je iz Vlade ŽZH-a.

Svrha Smjernica je operacionalizacija Strategije razvoja ŽZH-a za razdoblje 2021.-2027. kroz trogodišnje planiranje rada županijskih tijela, odnosno izradu Programa rada ŽZH, te učinkovitu provedbu i praćenje provedbe Strategije.

Također, Vlada je donijela i Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva unutarnjih poslova županije.

Usvojena su i brojna izvješća za 2023. godinu, među kojima Izvješće o radu Ministarstva financija ŽZH-a, Izvješće o radu Ministarstva gospodarstva ŽZH-a, Izvješće o radu Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH-a, Izvješće o radu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH-a, Izvješće o radu Ministarstva pravosuđa i uprave ŽZH-a i drugi.

Vlada je primila k znanju Izvješće o radu Županijskog pravobraniteljstva ŽZH-a za 2023. godinu, te ga uputila na usvajanje u daljnju skupštinsku proceduru.

Post Vlada ŽZH-a utvrdila prijedloge zakona o građenju i prostornom uređenju je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas