back to top

Vlada Republike Hrvatske i dalje će pomagati SKB Mostar – Sveučilišna klinička bolnica Mostar

9. travnja 2024.

Zvonko Milas, predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske danas je posjetio novoizgrađenu zgradu Klinike za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Tom prigodom, ravnatelj SKB Mostar prof. dr. Ante Kvesić izrazio je iskrenu dobrodošlicu i zahvalnost za svu pomoć kojom Republika Hrvatska pomaže rad SKB Mostar. “Hrvatska Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem već godinama izdvaja 10 milijuna eura što nam znači jako puno. Nadamo se da će tako biti i dalje“, istaknuo je ravnatelj Kvesić te dodao kako se, nakon što su se riješili nenadani problemi vezani za nabavu namještaja, ubrzo očekuje početak rada u novoj zgradi pedijatrije. Pored toga najavio je i sljedeće razvojne projekte bolnice, a to su izgradnja garaže, kuhinje i vešeraja.  

Uz nazočnost nositelja izvršne i zakonodavne vlasti grada Mostara, svoje zadovoljstvo onim što je vidio tijekom obilaska zgrade izrazio je predstojnik Milas rekavši da je ovo bolnica budućnosti. „Dobra i razvijena bolnica jamči i dobar život svih onih koji gravitiraju Mostaru, a usuđujem se reći i za cijelu Bosnu i Hercegovinu te i izvan njenih granica“, poručio je Milas te istaknuo kako će Vlada Republike Hrvatske i dalje pomagati hrvatski narod u BiH kroz pomaganje institucija od velikog značaja kao što je SKB Mostar.

Vlada Republike Hrvatske i dalje će pomagati SKB Mostar – Sveučilišna klinička bolnica Mostar

www.skbm.ba

Popularno danas