More
  VijestiVlada HNK: Žurno otkloniti poteškoće u svezi isplate financijskih sredstava

  Vlada HNK: Žurno otkloniti poteškoće u svezi isplate financijskih sredstava

  Ministar financija Hercegovačko-neretvanskog kantona Adnan Faladžić u utorak je na sjednici kantonalne Vlade podnio Informaciju u svezi poteškoća u isplati financijskih sredstva izazvanih kvarom na informatičkoj opremi, odnosno serveru za obračun plaća proračunskih korisnika, a nakon detaljne rasprave, Vlada je usvojila niz zaključaka te obvezala resornog ministra da žurno izvijesti javnost o novonastaloj situaciji, mjerama koje se čine i aktivnostima koje će se poduzeti kako bi se otklonile nastale poteškoće.

  Nastavljajući snažnu potporu braniteljskoj populaciji, Vlada je dala suglasnost na Program utroška Ministarstva za pitanja branitelja za 2021. godinu u kojemu se, uz redovita izdvajanja za grantove udrugama u iznosu od 519.780 maraka, za prava temeljem Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji izdvaja 2.870.000 maraka, priopćeno je iz Vlade HNK-a.

  S ciljem poboljšanja uvjeta života braniteljske populacije, uz ostalo, realizirat će se stambeno zbrinjavanje u iznosu od 350.000 maraka, potpore upošljavanju i samoupošljavanju u iznosu od 300.000 maraka, subvencionirati zapošljavanje djece poginulih branitelja i RVI u iznosu od 200.000 maraka, plaćanje naknade upisa u obrazovne ustanove i doškolovanje, stručno osposobljavanje i prekvalificiranje u iznosu od 230.000 maraka, te obveze plaćanja naknade za građevinsko zemljište u iznosu od 50.000 KM. 

  Također, za zdravstveno osiguranje izdvojit će se 290.000 maraka, medicinsko preveniranje i rehabilitiranje 120.000 maraka, podizanje i održavanje nadgrobnih spomenika, te troškove pokopa 120.000 maraka, ortopedska i druga pomagala 150.000 maraka, obilježavanje značajnih datuma 80.000 maraka i jednokratne pomoći 350.000 maraka.

  Iz resora Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlada je usvojila Program transfera za veterinarstvo u ukupnom iznosu od 180.000 maraka. Istaknuto je kako se Programom, uz ostalo, osiguravaju sredstva za preveniranje, suzbijanje i iskorjenjivanje zaraznih bolesti životinja.

  Nastavljajući aktivnosti na jačanju gospodarskog razvitka HNK-a, Vlada je usvojila Odluku o dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za elektronaponski objekt fotonaponske elektrane “Pažin” na Pješivcu u Općini Stolac.

  Također, Vlada je odobrila 20.000 maraka za obnovu potresom oštećene Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji, navodi se u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 1 / 5. Brojanje glasova: 1

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img