More
  VijestiVlada HNK-a pokrovitelj Humanitarne trke

  Vlada HNK-a pokrovitelj Humanitarne trke

  Uoči održavanja sada već regionalno poznatog Mostarskog polumaratona, zakazanog za 19. mart ove godine, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg primio je Franju Lovrića, predsjednika Udruženja ”Zdrav život – Kinezis” koje i organizuje ”Mostar Run Weekend” i Ninu Škoro, predsjednicu Udruženja za pomoć beskućnicima i socijalno ugroženim osobama na području Mostara ”Minores”, kojoj su namijenjena sva novčana sredstva koja će u subotu biti prikupljena u sklopu prateće Humanitarne trke.

  “Polumaraton dug 21 kilometar i Humanitarna trka građana u dužini od 4 kilometra imaju zajednički cilj, a to je promocija ljepote našega grada i konkretna podrška nekoj od ciljnih grupa, a ove godine sva prikupljena sredstva poklonićemo Udruženju ‘Minores”, odnosno našim sugrađanima u stanju potrebe”, kazao je Lovrić.

  Po njegovim riječima, ”Mostar Run Weekend” zaživio je kao posebna trkačka razglednica Mostara, jer učesnici i tokom trke pređu preko gotovo svih gradskih mostova i nekim od najljepših dijelova grada, ali i pokraj prirodnih i kulturnih znamenitosti.

  On se zahvalio predsjedniku Hercegu i Vladi HNK-a što su preuzeli ulogu pokrovitelja Humanitarne trke, ali i što pružaju kontinuiranu podršku razvoju Mostarskoga polumaratona.

  ”To ne treba čuditi jer Vlada HNK-a uvijek pruža podršku kvalitetnim projektima, a posebno onima koji okupljaju i na hvale vrijedan način motivišu naše sugrađane na druženje i zdrav život. Uz to, ova priča ima i snažan humanitarni karakter, a šalje i jednu sjajnu poruku, jer je ova sportska manifestacija, okupljanjem učesnika iz čak 21 države, s različitih kontinenata, dostigla visoki međunarodni nivo, postavši događaj zbog koga se u martu dolazi u Mostar. Posebno me veseli što se toliki broj naših sugrađana aktivirao i želi dati obol humanitarnom aspektu ovoga događaja. ‘Mostar Run Weekend’ neka samo nastavi ovim smjerom, a naša podrška na tom putu neće izostati”, poručio je predsjednik Vlade HNK-a.

  Čelnica Udruženja ”Minores”, takođe, je zahvalila domaćinu na srdačnom prijemu, posebno na podršci koju Vlada HNK-a pruža djelovanju njihovog udruženja, ne samo kroz ovaj projekat, nego i inače, saopšteno je iz Vlade HNK-a.


  novasloboda.ba
  #Vlada #HNKa #pokrovitelj #Humanitarne #trke

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img