VijestiVišednevni program obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom...

  Višednevni program obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom u Mostaru

  Svjetski dan osoba s Down sindromom obilježava se 21. marta, a Udruženje za Down sindrom iz Mostara i ove godine organizira i učestvuje u nekoliko aktivnosti u povodu tog dana.

  “Cilj obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom je skrenuti pažnju društvene zajednice na probleme s kojima se susreću osobe s Down sindromom u svakodnevnom životu, kako bi nas podržali u našoj borbi za inkluzivno društvo. Ove godine naša pažnja je usmjerena na jedan od pozitivnih primjera podrške osobama s Down sindromom, a to je vršnjačka podrška. Naša želja i težnja je da u bližoj budućnosti svi sistemi podrške budu kao vršnjačka podrška”, saopćeno je iz Udruženja za Down sindrom iz Mostara.

  Program započinje “Sunčanom stranom dlana” u petak, 18. marta, u organizaciji Udruženja studenata Medicinskog fakulteta “BOHEMSA” u dvorani na Bijelom Brijegu, dok je nedjelja, 20. mart, rezervirana za susret roditelja osoba s Down sindromom iz više gradova BiH.

  Na sami Svjetski dan osoba s Down sindromom, 21. marta u 11 sati planirana je premijera plesnog videospota “Ples kroz život” na konferenciji za novinare koja će se održati u prostorijama Udruženja.

  Isti dan bit će i Dan otvorenih vrata Udruženja za Down sindrom Mostar, dok će u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Mostaru biti održano predavanje o Down sindromu.

  Utorak, 22. marta, u prodajnom centru Mepas Mall bit će organizirana cjelodnevna prodajna izložba radova kreativne radionice Udruženja za Down sindrom Mostar

  Program završava u srijedu, 23. marta, sportskom radionicom za djecu i mlade s Down sindromom u sveučilišnoj dvorani u Rodoču u 18 sati, saopćeno je iz Udruženja za Down sindrom iz Mostara.

  (Mostarski.ba)

  mostarski.ba
  #Višednevni #program #obilježavanja #Svjetskog #dana #osoba #sindromom #Mostaru

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Ivo
  Ivohttps://mostarski.info
  Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img