Višednevni program obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom u Mostaru

Svjetski dan osoba s Down sindromom obilježava se 21. marta, a Udruženje za Down sindrom iz Mostara i ove godine organizira i učestvuje u nekoliko aktivnosti u povodu tog dana.

“Cilj obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom je skrenuti pažnju društvene zajednice na probleme s kojima se susreću osobe s Down sindromom u svakodnevnom životu, kako bi nas podržali u našoj borbi za inkluzivno društvo. Ove godine naša pažnja je usmjerena na jedan od pozitivnih primjera podrške osobama s Down sindromom, a to je vršnjačka podrška. Naša želja i težnja je da u bližoj budućnosti svi sistemi podrške budu kao vršnjačka podrška”, saopćeno je iz Udruženja za Down sindrom iz Mostara.

Program započinje “Sunčanom stranom dlana” u petak, 18. marta, u organizaciji Udruženja studenata Medicinskog fakulteta “BOHEMSA” u dvorani na Bijelom Brijegu, dok je nedjelja, 20. mart, rezervirana za susret roditelja osoba s Down sindromom iz više gradova BiH.

Na sami Svjetski dan osoba s Down sindromom, 21. marta u 11 sati planirana je premijera plesnog videospota “Ples kroz život” na konferenciji za novinare koja će se održati u prostorijama Udruženja.

Isti dan bit će i Dan otvorenih vrata Udruženja za Down sindrom Mostar, dok će u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Mostaru biti održano predavanje o Down sindromu.

Utorak, 22. marta, u prodajnom centru Mepas Mall bit će organizirana cjelodnevna prodajna izložba radova kreativne radionice Udruženja za Down sindrom Mostar

Program završava u srijedu, 23. marta, sportskom radionicom za djecu i mlade s Down sindromom u sveučilišnoj dvorani u Rodoču u 18 sati, saopćeno je iz Udruženja za Down sindrom iz Mostara.

(Mostarski.ba)

mostarski.ba
#Višednevni #program #obilježavanja #Svjetskog #dana #osoba #sindromom #Mostaru

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas