back to top

Violeta donirala respirator Klinici za dječje bolesti u Splitu

Tvrtka Violeta d.o.o. donirala je Klinici za dječje bolesti Kliničkog bolničkog centra Split respirator, točnije neonatalni ventilator Drager Babylong VN800 – Ventilacija u neonatalnoj intenzivnoj njezi vrijedan 38.430,63 eura.

Uređaj se koristi za liječenje životno ugrožene nedonoščadi, novorođenčadi i dojenčadi sa zatajenjem disanja kojima je potrebna respiratorna potpora.

Odluku o nabavci ovog vrijednog uređaja donijeli su u dogovoru s bolničkim osobljem, a voditeljica dječje njege i opreme u tvrtki Violeta gđa. Marija Miličević je rekla kako se nada da će na ovaj način barem malo pomoći najmanjim pacijentima splitske bolnice.

„Kompanija Violeta posebno je orijentirana na žene, majke i djecu. Redovito doniramo pelene i poklon pakete za majke u rodilištima, pa tako i splitskom. Stoga smo sretni i ponosni što smo mogli pomoći i na ovaj način. Smatramo da je ovaj uređaj prijeko potreban bolnici. Godišnje ga koristi oko 60 djece te se nadamo da će im biti od velike koristi“.

violeta donirala respirator klinici za dječje bolesti u splitu

Ovo je treći novi neonatalni ventilator na Klinici za dječje bolesti koji će doprinijeti spašavanju dječjih života istaknula je doc.dr.sc. Branka Polić, predstojnica Klinike.

„Svakodnevno skrbimo o malenim pacijentima od Zadra, Dubrovnika, Knina, pa čak i dijela Bosne i Hercegovine. To je najranjiviji dio naše populacije – nedonoščad i novorođenčad stoga smo posebno zahvalni našim donatorima što su otvorili svoje srce i pružili nam ruku prijateljstva. Respirator potpomaže funkciju disanja, posebno nedonoščadi koja imaju nezrela pluća i ostaloj novorođenčadi koji imaju raznu plućnu patologiju. Ovaj uređaj im spašava život“.

violeta donirala respirator klinici za dječje bolesti u splitu

Zahvali se pridružio i ravnatelj KBC-a Split prof. prim. dr. sc. Julije Meštrović naglasivši kako medicina napreduje te je nužna nabavka složenijih i suvremenih uređaja.

„Upravo je ovaj respirator jedan od takvih. Svi ovdje služimo za dobrobit građana, da žive što kvalitetnije i da im pružamo najbolju moguću zdravstvenu uslugu. Puno nam znači ova donacija i u smislu zajedničke odgovornosti jer je ova gesta lijepa poruka poštovanja naših sugrađana prema našoj bolnici i njenim djelatnicima“.

violeta donirala respirator klinici za dječje bolesti u splitu

violeta donirala respirator klinici za dječje bolesti u splitu

PR članak!

Post Violeta donirala respirator Klinici za dječje bolesti u Splitu je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas