Velika akcija sadnje voća i cvijeća u Mostaru Mostarski.info

U Gradskoj vijećnici u Mostaru u ponedjeljak je održana konferencija za medije na kojoj predstavljena akcija sadnje voća i cvijeća.

Akciju realizira Grad Mostar u suradnji s Inicijativom građana ”Ko će više? #uraditidobra”

Nazočnim medijima su se obratili načelnica Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara Amira Trbonja, šefica Službe za gospodarstvo Grada Mostara Ivana Marić, viši stručni suradnik za održavanje javnih zelenih površina Grada Mostara Bojan Spasojević, te predstavnik Inicijative građana ”Ko će više? #uraditidobra” Adi Đukić.

Trbonja je zahvalila svima onima koji su podržali ovu hvalevrijednu akciju, te istaknula kako će Grad Mostar za istu donirati više od 200 sadnica.

Prema riječima Adija Đukića građani Mostara su pokazali veliko zanimanje za sudjelovanje u akciji koju mogu podržati i gospodarstvenici doniranjem sadnica. U akciji će također, među ostalima, biti uključeni i učenici osnovnih i srednjih škola, a sve s ciljem kako bi Mostar bio još ljepši kako za njegove stanovnike, tako i za turiste koji dolaze iz cijeloga svijeta.

Foto: Grad Mostar

Šefica službe za gospodarstvo Ivana Marić naglasila je kako je Mostar oduvijek bio grad svjetlosti i behara. Ovim projektom se želi potaknuti građane na sadnju cvijeća i voća, a sve s ciljem brendiranja grada u turističkom smislu.

Viši stručni suradnik za održavanje javnih zelenih površina Bojan Spasojević kazao je kako će Grad donirati oko 100 sadnica masline, 50 trešnje, 30 dekorativnog bilja, 15-20 oleandera te 50 sadnica šipaka. Osim toga djelatnici Gradske uprave bit će na raspolaganju tijekom sadnje pojedinih kultura i davati upute.

Akcija sadnja voća i cvijeća u Mostaru bit će održana 31. ožujka 2022. pod motom ”Ko će više? #posaditisadnicavoća #posaditicvijeća”.

Svi zainteresirani građani mogu se do 20. ožujka prijaviti na e-mail adresu: [email protected], s prijedlozima, idejama, lokacijama za sadnju cvijeća i sadnica voća, kako bi zajedno sa stručnim službama Grada i arhitektima isplanirali ovu akciju.

(www.jabuka.tv)

www.jabuka.tv
#Velika #akcija #sadnje #voća #cvijeća #Mostaru #Jabukatv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas