VijestiVada HNK pokrovitelj “Humanitarne trke”

  Vada HNK pokrovitelj “Humanitarne trke”

  Uoči održavanja Mostarskog polumaratona, zakazanog za 19. marta 2022. godine, premijer HNK. Nevenko Herceg primio je Franju Lovrića, predsjednika Udruženja ”Zdrav život – Kinezis” koje i organizuje ”Mostar Run Weekend” i Ninu Škoro, predsjednicu Udruženja za pomoć beskućnicima i socijalno ugroženim osobama na području Mostara ”Minores”.

  Ovom udruženju su namijenjena sva novčana sredstva koja će u subotu biti prikupljena u okviru prateće Humanitarne utrke.

  “Polumaraton dug 21 kilometar i Humanitarna trka građana u dužini od 4 kilometra imaju zajednički cilj, a to je promocija ljepote našeg grada i konkretna podrška nekoj od ciljnih grupa, a ove godine sva prikupljena sredstva darovat ćemo Udruženju ”Minores” odnosno našim sugrađanima u stanju potrebe. ”Mostar Run Weekend” zaživio je kao posebna trkačka razglednica Mostara jer učesnici tokom utrke pređu preko gotovo svih gradskih mostova, prođu nekim od najljepših dijelova grada, pokraj naših prirodnih i kulturnih znamenitosti”, kazao je Lovrić, zahvalivši premijeru Hercegu i Vladi HNK što su preuzeli ulogu pokrovitelja Humanitarne utrke, ali i što pružaju kontinuiranu podršku razvoju Mostarskoga polumaratona.

  “To ne treba čuditi jer Vlada HNK uvijek pruža podršku kvalitetnim projektima, a posebno onima koji okupljaju i na hvale vrijedan način motivišu naše sugrađane na druženje i zdrav život. K tomu, ova priča ima i snažan humanitarni karakter, a šalje i jednu sjajnu poruku jer je ova sportska manifestacija, okupljanjem učesnika iz čak 21 države, sa različitih kontinenata, dosegnula visoki međunarodni nivo, postavši događaj zbog kojega se u martu dolazi u Mostar. Osobito me veseli što se toliki broj naših sugrađana aktivirao i želi dati doprinos humanitarnom aspektu ovoga događaja. ‘Mostar Run Weekend’ neka samo nastavi ovim smjerom, a naša podrška na tom putu neće izostati”, poručio je Herceg.

  (Fena)

  The post Vada HNK pokrovitelj “Humanitarne trke” appeared first on Mostarski.ba.

  mostarski.ba
  #Vada #HNK #pokrovitelj #Humanitarne #trke

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Ivo
  Ivohttps://mostarski.info
  Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img