More
  VijestiServisne informacijeUklanjanje oštećenih stabala

  Uklanjanje oštećenih stabala

  Služba za komunalne poslove Grada Mostara u subotu ujutro planira izvesti zahvate na javnom zelenilu, odnosno sječom moraju ukloniti dva stabla platana, koja se nalaze u drvoredu na aveniji, u Ulici kralja Tomislava.

  Za sječu navedenih stabala, uslijed njihove statičke ugroženosti, izdano je inspekcijsko rješenje od strane inspektora za zaštitu životne sredine. Broj: UPI-08/3-19-7946/21 od 15. 4.2021. god.

  Oba stabla su kritična na način da na sebi imaju mehanička oštećenja (u zoni debla ispod račvišta krošnje), a na tim mjestima  došlo do mikrobiološke razgradnje unutarnjih tkiva debla, tako da kod  stabala postoji opravdana bojazan od statičke degradacije odnosno njihovog prelamanja na cestu.

  Također, stabla predstavljaju opasnost da se pod udarima jakog vjetra mogu srušiti i ozlijediti pješake ili oštetiti vozila.

  Nakon provođenja mjera vađenja panjeva na navedenim mjestima zasadit će se nove sadnice platana propisnih dimenzija i kvalitete, priopćeno je iz Službe za komunalne poslove Grada Mostara.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img