Uhićeno 18 osoba, planirali ubojstvo Vučića ili njegovog djeteta | HIP.ba

Načelnik Službe za borbu protiv organiziranog kriminala Ninoslav Cmolić rekao je sinoć da je uhićeno 18 osoba kriminalne grupe “vračarci” i dva pripadnika policije, te da je ova grupa planirala ubojstvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Cmolić je rekao za RTS da je ova kriminalna grupa vidjela Vučića kao najveću prijetnju i da su se dvoumili da li da ga ubiju ili da mu nanesu duševnu bol, tako što bi mu ubili dijete.

On je naveo da je grupa praćena duže od godinu dan i da tragovi do kojih su došli, kao i saznanja koja imaju na osnovu presretanja aplikacije “Sky”, zahvaljujući Europolu i drugim europskim policijama, pokazuju da su planirali ubojstvo Vučića.

Za Nikolu Vušovića, koji se smatra da je vođa “vračarskog” klana, mediji su pisali da je blizak suradnik Veljka Belivuka, također vođe kriminalnog klana, kao i da je jedan od najbližih suradnika vođe kavčana Radoja Zvicera, koji je, prema svjedočenju okrivljenog suradnika u predmetu “Belivuk”, planirao atentat na predsjednika Srbije.

Cmolić je naveo da mimo toga policija posjeduje i operativna saznanja, informacije do kojih dolazi radom na terenu.

“Usporedbom njih, dolazimo do točnih podataka na koji način je to trebalo da bude, tko su upleteni ljudi, o kojoj cifri se radi, tako da nemamo samo posredne dokaze, imamo i neposredne, kao i živu riječ”, istaknuo je Cmolić.

  MOSTAR Uručenjem certifikata završen peti ciklus Napretkovog tečaja copywritinga

Prema njegovim riječima, jedan broj osumnjičenih nalazi se u bijegu, u Španjolskoj i Dominikanskoj Republici, sa kojom Srbija nema suradnju.

On je dodao da je Nikola Vušević tamo bio uhićen po crvenoj Interpolovoj potjernici i da mu je tada određen imigracijski pritvor iz kojeg je nestao.

“Imamo izuzetnu suradnju sa europskom policijom, pogotovo sa nizozemskom, francuskom i španjolskom, ali van Europe nemamo dobru suradnju”, dodao je Cmolić.

hip.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi