Uhapšen A. Z. iz Mostara koji se sumnjiči za nedozvoljenu proizvodnju opojnih droga

Policijski službenici Federalne uprave policije juče su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, lišili slobode jednu osobu s područja Mostara inicijala A. Z. (1978.), koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Po naredbi Opštinskog suda u Mostaru izvršen je pretres porodične kuće koju koristi osumnjičeni A. Z., u čijem dvorištu je pronađena plantaža sa 17 zasada nepoznate biljke, koja asocira na opojnu drogu „cannabis“, a koje su prilikom izvršenog uviđaja krim. tehnički zadokumentovane i uklonjene s navedene lokacije, saopšteno je iz FUP-a.

Pronađeni su i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, a radi se o određenoj količini sjemena biljke „cannabis“, vojnom automatskom oružju i okvirima s municijom, dvije ručne bombe, određena količina municije, telefonski aparat i sim kartica, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s krivičnim djelima.

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru gdje je zadržana 24 sata, te će protiv nje biti u zakonskom roku nadležnom tužilaštvu podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelimanedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija Krivičnog zakona Federacije BiH.

(Fena)

Uhapšen A. Z. iz Mostara koji se sumnjiči za nedozvoljenu proizvodnju opojnih droga Nova Sloboda.

novasloboda.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi