back to top

Učenica iz Gruda osvojila prvo mjesto na natjecanju “Klokan matematičar”

Učenica Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude, Darija Bohutinski, postigla je izvanredan uspjeh osvojivši prvo mjesto u Bosni i Hercegovini na prestižnom međunarodnom matematičkom natjecanju “Klokan bez granica” (Klokan matematičar).

Natjecanje, koje privlači predstavnike iz više od 80 zemalja svijeta, ima za cilj promovirati matematiku i potaknuti interes za prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko razmišljanje.

Ovo iznimno postignuće nije samo rezultat individualnog truda Darije, već i odraz izvrsnosti škole. Ukupno 170 učenika naše škole pristupilo je natjecanju, a njih 18 se plasiralo među najboljih 10% u državi. Svakoj kategoriji natjecanja pristupilo je preko 550 učenika, što čini rezultate grudskih učenika još impresivnijim.

Čestitamo svim učenicima na njihovom trudu i postignućima, a posebno ponosno ističemo Dariju Bohutinski kao uzor izvrsnosti i predstavnicu naše škole na međunarodnoj razini. Ovaj uspjeh potvrđuje predanost naših učenika i nastavnika prema izvrsnosti u obrazovanju i raduje nas što možemo biti dio ovakvih uspjeha.

Rezultate možete pogledati u nastavku:

Post Učenica iz Gruda osvojila prvo mjesto na natjecanju “Klokan matematičar” je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas