U subotu u Mostaru skup podrške Palestini

Skup podrške palestinskom narodu održat će se u subotu u 12 sati u Mostaru.

Skup će se održati na trgu Musala, a organizatori su Udruženje bosanskohercegovačko – palestinskog prijateljstva i Palestinska zajednica u BiH.

Organizatori su poručili sve sudionike da ponesu svoje transparente i zastave Palestine.

Podsjetimo skupovi podrške palestinskom narodu održali su se prvo u Sarajevu, a najavljeni su i u još nekoliko bh. gradova.

Oko dvije tisuće ljudi okupilo se u prošlu nedjelju u Sarajevu na skupu potpore Palestini koji je organizirala palestinska zajednica u BiH.

Na platou ispred sarajevske Vijećnice okupljeni su nosili zastave Palestine, transparente na kojima su bili izrazi potpore Palestincima i osude nasilja u Gazi.

Među sudionicima je bila i sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić koja je kazala da se ovim okupljanjem svrstavaju na pravu stranu povijesti.

“Mi najbolje znamo kako je to ne imati vode, hrane i kada djeca ginu, Sarajevo kao grad koji je bio pod najdužom opsadom u modernoj povijesti”, kazala je Karić pred okupljenima dodajući da je Sarajevo za mir i za sve nedužne žrtve na svijetu.

Drugi su govornici uz pozive “Sloboda Palestini” tražili da se smjesta prestane s napadima na Gazu te dostavi pomoć ugroženim civilima na tom teritoriju.

Post U subotu u Mostaru skup podrške Palestini je prvi puta viđen na Grude Online.

Popularno danas