U Neumu održan Forum za suradnju ravnatelja policijskih tijela u BiH

Ravnatelj Granične policije BiH Mirko Kuprešaković bio je domaćin sastanka Foruma za suradnju ravnatelja policijskih tijela u BiH, koji je održan u Neumu.

Forum je okupio čelnike policijskih agencija u Bosni i Hercegovini: Državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Federalne uprave policije BiH, MUP-a Republike Srpske, a uz njih su nazočili i predstavnici Izaslanstva Europske unije – Ured Specijalnog predstavnika Europske unije u BiH. Čaportal

Tijekom održavanja Foruma, fokus je bio prije svega na međupolicijskoj i međunarodnoj suradnji i jačanju iste s ciljem učinkovitog odgovora na povećanu migrantsku krizu, razmatrani su i modaliteti za bržu, učinkovitiju i sigurniju međupolicijsku razmjenu podataka, podržana je i daljnja operacionalizacija nacionalne/zajedničke kontakt točke BiH za suradnju s Europol-om u njihovom radu i jačanju materijalno-tehničkih kapaciteta.

Čelnici policijskih agencija su istaknuli maksimalnu opredijeljenost za jačanje suradnje s ciljem suzbijanja svakog oblika kriminaliteta.

Organizaciju i održavanje Foruma podržala je Europska unija kroz provedbu projekta „Јačanje međuagencijske policijske suradnje i koordinacije u BiH.“

Objava U Neumu održan Forum za suradnju ravnatelja policijskih tijela u BiH pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Popularno danas