U Ljubuškom potpisani ugovori o sufinanciranju projekata koje je podržalo Federalno ministarstvo prostornog uređenja

U radnoj posjeti Gradu Ljubuškom u srijedu je boravilo izaslanstvo Federalnog ministarstva prostornog uređenja na čelu s ministrom Josipom Martićem.

U Gradskoj upravi ugostio ih je gradonačelnik Vedran Markotić.

Tim povodom upriličeno je potpisivanje ugovora o sufinanciranju osam projekta iz Županije Zapadnohercegovačke koje je podržalo Federalno ministarstvo prostornog uređenja. Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 1.269.100.61 KM.

Dodijeljenim sredstvima u općini Grude sufinancirat će se projekti iz oblasti sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta i oblasti utopljavanja zgrada radi uštede energije.

Svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ZHŽ Miroslav Ramljak, načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, načelnik općine Posušje Ante Begić, iz ureda gradonačelnika Širokog Brijega ovlaštenik Ivo Pavković, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Dario Knezović, župnik Župe sv. Mihovila Drinovci fra Josip Mioč, a uz ministra Martića bili su tajnik Federalnog ministarstva prostornog uređenja Josip Nikolić i zamjenik ministra Zdravko Buljeta.

Ministar Martić se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i istaknuo kako su projekti iz Gruda, Ljubuškog, Posušja i Širokog Brijega imali pravovremene i kvalitetno popunjene aplikacije zahvaljujući kojima su ispunili formalno pravne uvjete iz javnog poziva Ministarstva i omogućili si financijsku podršku od preko milijun KM.

grude.info

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru