U Livnu održane dvije obuke za unaprijeđene kapaciteta lokalnih udruga i organizacija

Centar za građansku suradnju iz Livna je u prošlom razdoblju organizirao dvije obuke za unaprjeđenje vlastitih kapaciteta ali i kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva i udruga koje su pokazale interes za sudjelovanje.

Prva obuka je održana na teme „Pisanje projekata i Namicanje sredstava“, a trener na obuci je bio Zlatko Sarić.

Sudionici obuke su osim teoretskog dijela imali priliku na praktičnom primjeru izraditi konceptnu ideju projekta sa svim razgrađenim segmentima koje jedan projektni prijedlog treba sadržavati.

 „Zagovaranje i kampanje zagovaranja“ je bila tema druge obuke, a predavači su bili Arnel Mahmutović ispred Fondacije Atelje za društvene promjene i Robert Oroz ispred Eko-humanitarne udruge „Gotuša“.

Arnel i Robert su sudionicima obuke predstavili svoje primjere borbe za spas rijeka Bosne i Hercegovine i borbe za zabranu gradnje malih hidroelektrana na rijeci Neretvici kod Konjica i na rijeci Željeznici kod Fojnice.

Također, sudionici su imali priliku čuti i razmijeniti iskustva o vođenju kampanja zagovaranja za izmjene zakonodavnog okvira na federalnoj razini kao i korisne informacije o alatima i tehnikama za animiranje i uključivanje građana i građanki u procese donošenja odluka.

Obuke su provedene u okviru projekta „Promicanje sudjelovanja građana u lokalnoj upravi“ uz podršku Nacionalne zaklade za demokraciju i projekta „Zajedno za radnička prava“ uz podršku Međunarodnog Olof Palme Centra.

U Livnu održane dvije obuke za unaprijeđene kapaciteta lokalnih udruga i organizacija
U Livnu održane dvije obuke za unaprijeđene kapaciteta lokalnih udruga i organizacija

www.obican.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  U jezeru pronađen mrtav 26-godišnjak | HIP.ba

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi