back to top

U Grudama održana edukacija za vatrogasce i GSS-ovce

Od nedjelje 26. studenoga do utorka 28. studenoga na poligonu za obuku vatrogasaca u Gospodarskoj zoni „Pogana Vlaka-Poljanice“ u Grudama i u Vatrogasnom domu DVD-a Gorica održan je trening modul za pripadnike prekograničnog tima za zaštitu i spašavanje.

Prekogranični tim za zaštitu i spašavanje sastavljen je od članova s područja Županije Zapadnohercegovačke (medicinski tim, tim za zaštitu od požara i služba za spašavanje iz ruševina) i Općine Herceg Novi.

U sklopu projekta „Povećanje kapaciteta za prevenciju, pripremu i odgovor na katastrofe – Otporna granica“ prekograničnog programa IPA II trening modul su održali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zagreb Petar Kecman, Zoran Gorički, Damir Ljubić i Neven Kuharić na čelu s voditeljem Josipom Vađićem.

Trening modul je sadržavao osnovne tehnike spašavanja, rad sa hidrauličnom opremom i rezanje vozila, spašavanje iz ruševina, osnovne tehnike spašavanja i transport unesrećenih, zatim spašavanje s visina i dubina, spašavanje unesrećenog uz simulaciju dima u zatvorenom prostoru, gašenje osobnog vozila i rad s opremom za zaštitu dišnih organa.

Ukupna vrijednost ovog projekta je preko 586.000 eura, od čega je Europska unija osigurala preko 84% bespovratnih sredstava.

Preostali iznos sufinanciraju projektni partneri, Razvojna agencija Zapadnohercegovačke županije – HERAG (BiH), Uprava civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (BiH) i Općina Herceg Novi (Crna Gora).

Provedba je započela u ožujku 2022. godine i trajat će do ožujka 2024. godine, navodi se u priopćenju Uprave civilne zaštite ŽZH.

u grudama održana edukacija za vatrogasce i gss-ovce

u grudama održana edukacija za vatrogasce i gss-ovce

u grudama održana edukacija za vatrogasce i gss-ovce

Post U Grudama održana edukacija za vatrogasce i GSS-ovce je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas