Turisti iz Svetog Filipa i Jakova i Zadra u posjetu Rami

Siječanj je sam po sebi nekako sumoran i tako ga svi nekako percipiramo. Upravo u subotu, 14. siječnja 2023. godine, kada se činilo da će proći još jedan vikend tmuran i bez snijega malo se razgalilo u popodnevnim satima. Zaputili smo se u fotopatrolu.

U toj našoj subotnjoj fotopatroli naišli smo na zanimljivu skupinu turista iz Svetog Filipa i Jakova i Zadra. Zatekli smo ih tijekom posjeta Mlinu „Jurić“ u Ljubuncima. Njihova prisutnost jasno je potvrdila da Rama postaje zanimljivo turističko odredište organiziranim turističkim posjetama. Naravno, turistička ponuda u Rami je sve bolja i raznolikija. Nije to ona ponuda koja može zadovoljiti velike potrebe masovnijeg turizma, no, pomiče se u tom pravcu.

turisti iz svetog filipa i jakova i zadra u posjetu rami

U razgovoru s posjetiteljima osjetila se neka ugodna atmosfera

Zanimljivo je bilo čuti da mnogi od njih imaju susjede i prijatelje koji su porijeklom iz Rame. Jedan od njih je s ponosom istaknuo da je imao jako vrijednog i hrabrog suborca u Domovinskom ratu iz Uzdola. Nakon tih riječi samo možemo zaključiti kako je svijet mali da smo povezani na ovaj ili onaj način.

turisti iz svetog filipa i jakova i zadra u posjetu rami

Marijana Janić, vlasnica agencije Conte Adriatic iz Zadra,  kazala je za Ramski vjesnik: „Ovo nam je prvi put da smo došli u Ramu. Oduševljeni smo. Čitali smo inače prije i istraživali i na neke preporuke je stigla prva grupa. Vjerujemo da ćemo dolaziti i dalje. Povezivati se i s drugim ljudima iz Rame i Zadra da vide koje se ljepote pružaju ovdje, od domaće hrane i prirode i sve. Danas smo prvi put ovdje. Išli smo do Franjevačkog samostana Šćit i zahvalni smo franjevcu za sve što nam je pokazao i objasnio. Onda smo bili u Konobi Gaj. Tamo smo ručali i svi su oduševljeni jer je sve bila domaća hrana.“

 

 

Budući da smo posjetitelje susreli upravo u Ljubuncima na imanju obitelji Jurić upitali smo Marijanu otkuda da su baš izabrali jednu od destinacija Mlin „Jurić“.

„To sam ja izabrala, jer mi se svidjelo kako je uređeno i kako je obitelj posvetila svoj život i ovom autohtonom da ljudi vide ovo. Oduševljeni smo s prirodom, sa sokovima,  likerima, domaćom hranom. Sa svim smo oduševljeni i mlinom i s ovim kućicama. Vjerujem da ćemo doći i mimo ovoga onako prijateljski i preporučit ćemo svima“, rekla je Marijana.

GDJE ZA VIKEND: Ultimativni vodič kroz Ramu

Marijana sa svojom agencijom često organizira putovanja po Bosni i Hercegovini.

Vjerujemo da je ovo jedan lijepi početak dolaska turista iz Zadarskog okruženja u Ramu.

 

turisti iz svetog filipa i jakova i zadra u posjetu rami turisti iz svetog filipa i jakova i zadra u posjetu rami turisti iz svetog filipa i jakova i zadra u posjetu rami turisti iz svetog filipa i jakova i zadra u posjetu rami turisti iz svetog filipa i jakova i zadra u posjetu rami turisti iz svetog filipa i jakova i zadra u posjetu rami turisti iz svetog filipa i jakova i zadra u posjetu rami

 

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Popularno danas