Trener HVK Jadran Kristian Njavro o klubu, dosadašnjim uspjesima i planovima za budućnost kluba

U susret početku vaterpolo sezone i najvećeg međunarodnog natjecanja za mlađe kategorije u svijetu, Tomo Tournament u Dubrovniku, na kojemu će nastupiti i HVK Jadaran, razgovarali smo s njihovim trenerom, Kristianom Njavrom.  

Kristian je za Neum.online rekao kakvi su dosadašnji uspjesi kluba, ali i kakvi su planovi za budućnost i njihove ambicije.

Kristiane reci nam koliko dugo već treniraš HVK Jadran?

Ovo mi je drugi mandat, ako tako možemo reci. Počeo sam kao 18-godišnjak učiti od trenera koji su dolazili u Neum trenirati HVK Jadran, kao sto su Vržina, Bottlik i Rossi, te samostalno preuzeo 2012-2017, kada odlazim iz Neuma. Nakon povratka u Neum preuzeo sam vaterpolo selekcije, kako mlađe tako i seniore.

Do kraja svibnja trebao bih položiti sve ispiti i steći obrazovanje i licencu za vaterpolo trenera koja je priznata od strane krovne organizacije Len-a.

Vidiš li napredak ekipe sada u odnosu na period kad si tek došao na mjesto trenera?

Napredak je vidljiv, ali još je tu mnogo stvari za naučiti. Djeci je nedostajalo utakmica i natjecanja proteklih godina te to nastojimo ispraviti kroz ovaj protekli i naredni period.

Koliko djece trenutno broji klub i koji su uzrast?

Trenutno je podjeljeno u školu plivanja i vaterpolo sekciju. U školi plivanja broji 20 članova, dok u vaterpolo sekciji trenutno brojimo 35 članova. Ponosni smo na taj broj, jer smo mala sredina, ali kvalitetnim radom privući ćemo još vise članova.

Gdje se natječe HVK Jadran (koja liga) i kakve rezultate do sada ima?

Natječemo se u BiH i Hrvatskoj ligi čiji smo redovni članovi. U zadnjem periodu kada sam bio u klubu, mlađe kategorije su osvajale B Prvenstva Hrvatske i Prvenstva i Kup-ove BiH, dok su seniori bili trostruki osvajači kupa i 1- prvenstvo. Mlađe kategorije su ove godine nastupile na dva Prvenstva BiH. Na prvenstvima održanim u Banja Luci osvojili smo dva četvrta mjesta, dok smo na Prvenstvu u Neumu osvojili drugo mjesto.

Igrali smo i B Prvenstvo Hrvatske i osvojili također drugo mjesto.

Kakvi su planovi za budućnost kluba? Što vas čeka?

Planovi za budućnost su veliki, jer jedino tako možemo napredovati. Ove godine je plan izlazak seniora na međunarodno regionalno natjecanje, dok je za mlađe plan nastup djece na svim Prvenstvima BiH, kao i u RH. Prvi sljedeći nastup je na najvećem međunarodnom natjecanju za mlađe kategorije u svijetu, Tomo Tournament u Dubrovniku, gdje će nastupati preko 1000 natjecatelja iz svih dijelova svijeta.

 Imate li neke zacrtane ciljeve koje želite stvariti u narednom periodu?

Plan je imati u budućnosti zatvoreni bazen ili prije izvodljivije balon bazen, kao u mjestima približno našoj veličini, a do tada, nadamo se osiguravanje plivanja kroz cijelu godinu u nekom od neumskih hotela za naše najmlađe.

U Hotelu Zenitu provodimo treninge kroz 5 mjeseci svake godine, i na tome im moramo zahvaliti. Imamo odličnu potporu općinskih vlasti, a na nama je da opravdamo tu potporu.

Želiš li nam reći još nešto za kraj?

Prije svega želim vam se zahvaiti na praćenju našeg kluba i medijskom izvještavanju, puno nam znači.

Htio bih naglasiti da nam uskoro nam počinju treninzi u bazenu Hotela Zenit i da ćemo obavjestiti sve zainteresirane kada počinju treninzi i u kojim terminima ovisno za školu plivanja i školu vaterpola.

Škola plivanja će biti podjeljena na neplivače, plivače početnike i napredne, te će nakon završene obuke zainteresirani preći u školu vaterpola. Program će trajati 25 sati treninga i veselimo se skorom druženju!

Kristiane hvala ti na izdvojenom vremenu i razgovoru za Neum.online, a klubu želimo još puno dobrih utakmica i odličnih rezultata i sretno na turniru u Dubrovniku.

Objava Trener HVK Jadran Kristian Njavro o klubu, dosadašnjim uspjesima i planovima za budućnost kluba pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Popularno danas