Tijekom produženog vikenda u Neumu hoteli bili krcati, tražila se soba više

Produženi prvosvibanjski praznici mogli bi biti označeni kao rekordni po broju turističkih dolazaka i noćenja u Hercegovini. Iako bi kompletni podaci o tome trebali biti poznati naknadno, ipak, u prilog tome svjedočile su i ogromne gužve na cestama i autocestama, graničnim prijelazima, a veliki broj građana je praznike proveo na jugu BiH.

Da je tako bilo, potvrdio je za Avaz predsjednik Udruge neumskih hotelijera Branimir Butigan koji je rekao kako su hoteli bili popunjeni više od 90 posto.

– Činjenica je da su se prvosvibanjski praznici i datumski idealno poklopili, pa su brojni građani iskoristili tu priliku doći na more, a poslužilo nas je i prilično lijepo vrijeme. Lepeza gostiju je bila šarolika, uz veliki broj domaćih, imali smo i strane turiste, među kojima su prednjačili Slovenci, Austrijanci, Nijemci i Francuzi, a čak je bilo i nešto Rusa, koji su otvorili sezonu kupanja – kazao je Butigan

– Neovisno o Prvom svibnju, u predsezoni je ostvaren zavidan broj noćenja u odnosu na prošlu godinu, a sve to skupa signalizira da bi predstojeća sezona mogla imati sjajne rezultate, dodaje Butigan.

Da su pomaci vidljivi ove godine, smatraju i u Turističkoj zajednici Hercegovačko-neretvanske županije, iz koje su kazali kako je pojačan broj gostiju zabilježen i uoči prvosvibvanjskih praznika.

– Osim Neuma i Međugorja, posebno veliki broj gostiju je tijekom proteklih praznika zabilježen u Mostaru, gdje su se u staroj gradskoj jezgri stvarali i svojevrsni “čepovi”. Praktično, prema informacijama s terena, od turističkih i ugostiteljskih radnika tražila se soba više – rekao je zamjenik direktora TZ Semir Temim.

Brojni gosti koji su bili smješteni u Mostaru svoj boravak su iskoristili za posjet Stocu, Konjicu, Počitelju, Jablanici, Čapljini, ali i Ljubuškom te drugim mjestima u Hercegovini.

Također, sve veći broj domaćih i stranih gostiju privlače turistički potencijali Prozora/Rame.

Veliki broj gostiju je i trenutno u Mostaru zbog Međunarodnog sajma gospodarstva, u kojem, uz izlagače, boravi i određeni broj posjetitelja. Iako je, dakle, riječ o gospodarskom sajmu, ta manifestacija svakako ima i turistički karakter.

Objava Tijekom produženog vikenda u Neumu hoteli bili krcati, tražila se soba više pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.

Popularno danas