back to top

Svi proračunski korisnici ZHŽ će dobiti po 1260 KM jednokratne pomoći

Proračunskim korisnicima Zapadnohercegovačke županije do kraja ove godine na račune će biti uplaćeno 1260 konvertibilnih maraka jednokratne novčane pomoći.

Na inicijativu Ministarstva financija Zapadnohercegovačke županije Vlada ove županije na današnjoj je sjednici usvojila Odluku o izdvajanju sredstava u skladu s Uredbom o isplati pomoći od strane poslodavca I isplati jednokratne pomoći uposlenicima svih proračunskih korisnika u ZHŽ.

“Odobrava se isplata jednokratne novčane pomoći uposlenicima svih proračunskih korisnika u ZHŽ, bez plaćanja poreza i doprinosa kao vid dodatne podrške uposlenicima uslijed inflatornog rasta cijena”, stoji u navedenoj Odluci za čiju su realizaciju zaduženi rukovoditelji korisnika Proračuna i Ministarstvo financija ZHŽ, svatko u okviru svojih nadležnosti.

Sukladno spomenutoj Odluci, pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći ostvaruju uposlenici svih proračunskih korisnika, koji su bili u radnom odnosu na dan 30. studenoga 2023. godine.

Dopredsjednica Vlade ZHŽ i ministrica financija Blagica Leko ovom prigodom je istaknula kako je isplata ove jednokratne pomoći moguća zahvaljujući određenim uštedama u Proračunu ZHŽ za ovu godinu, te Uredbi Vlade FBiH koja ju tretira kao neoporezivu.

Podsjetimo, Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva financija sredinom ovog mjeseca usvojila Uredbu o isplati pomoći od poslodavca. Sukladno Uredbi ova pomoć se ne smatra plaćom ili naknadom plaće prema odredbama Zakona o radu.

Post Svi proračunski korisnici ZHŽ će dobiti po 1260 KM jednokratne pomoći je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas