back to top

Svi proračunski korisnici u FBiH dobit će novčanu pomoć u iznosu od 2.520 KM

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku prema kojoj će svi koji primaju plaću iz Proračuna Federacije BiH dobiti jednokratnu novčanu pomoć od poslodavca (Vlade FBiH) u iznosu od 2.520 KM.

Prva tranša isplate, od 18. prosinca ove godine, iznosit će 1.260 KM. Vlada FBiH je obvezna isplatiti preostali iznos do kraja lipnja naredne godine.

Vlada FBiH prethodno je donijela uredbu o isplati pomoći od poslodavca, oslobađajući poslodavce plaćanja poreza na dohodak ako se odluče primijeniti ovu uredbu.

Odluka o isplati pomoći zaposlenima u institucijama FBiH objavljena je u Službenom listu BiH. Pravo na isplatu jednokratne pomoći ostvaruju svi zaposlenici koji primaju plaću iz Proračuna FBiH, a bili su u radnom odnosu pri stupanju na snagu ove odluke.

Uredbu o isplati pomoći od poslodavaca Vlada FBiH donijela je nakon što je postalo jasno da će najavljeno povećanje minimalne plaće u FBiH od 1. siječnja naredne godine iznositi 1.000 KM.

Poslodavci nisu obavezni primijeniti ovu uredbu, pa postoji veliki broj radnika koji primaju minimalnu plaću, a koji od predviđene pomoći neće dobiti ni jednu marku.

Post Svi proračunski korisnici u FBiH dobit će novčanu pomoć u iznosu od 2.520 KM je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas