Stvoreni preduvjeti da se nakon usvajanja proračuna krene u izgradnju novih autobusnih stajališta

Autobusna stajališta u Gradu Mostaru koja su bila devastirana uskoro bi se trebala potpuno obnoviti. Naime, svojevremeno je Grad Mostar potpisao ugovore s pojedinima oglašivačima, a po ugovornim obvezama oni su zauzvrat trebali postaviti, održavati i popravljati oštećena autobusna stajališta, zajedno sa reklamnim panoima koji se nalaze na tim stajalištima.

Zbog kasnije pojave nelegalnih oglašivača na različitim mjestima, oglašivači koju su trebali uredno održavati i popravljati ona autobusna stajališta koja su oštećena, prestali su izvršavati svoje ugovorom preuzete obveze.

Grad je potom tužio te oglašivače, a jedan od dugogodišnjih sudskih sporova s jednim oglašivačem skoro je riješen dogovorom i međusobnim povlačenjem tužbe, te su se sada stvorili pravni preduvjeti da Grad Mostar sam pristupi popravci i uređenju te izgradnji novih autobusnih stajališta.

Određeni iznos financijskih sredstava Grad Mostar već je za tu namjenu planirao u Nacrtu proračuna za 2023. godine, a aktivnostima na popravci, uređenju te izgradnji novih autobusnih stajališta s nadstrešnicama krenut će čim se usvoji Proračun za 2023.

Osim toga razmišlja se i opremanju tih stajališta monitorima na kojima će se vidjeti kada koji autobus dolazi i gdje je njegovo sljedeće stajalište, sve bitne informacije kako bi gradski prijevoz bio što kvalitetniji kako bi se rasteretile ulice od parkiranja koje nije prijeko potrebno.

 

www.mostar.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

  HKD Napredak Glavna podružnica Mostar svoje sugrađane darivala božićnim koncertom u izvedbi trija „Senso“

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi