back to top

Strašne priče majki poginulih liječnica, govorio i svjedok teške nesreće u Sarajevu

Iskazima svjedoka danas je na Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno suđenje Arminu Berberoviću, optuženom za tešku prometnu nesreću u sarajevskom naselju Marijin Dvor, u kojoj su krajem svibnja 2023. ubijene mlade doktorice Azra Spahić i Alma Suljić. Nastavak dokaznog postupka u ovom predmetu protekao je u znaku potresnog svjedočenja majki stradalih Adele Suljić i Aide Spahić, piše Klix.

Prisjećajući se kobne noći 26. svibnja 2023. godine, Adela Suljić kazala je da ju je o tragičnim događajima na mjestu nesreće obavijestila mlađa kći Edina, koja je također zadobila ozljede, nakon čega je ona nazvala Alminog supruga te su otišli u Urgentni centar.

Detaljno je opisala kronologiju i dinamiku događanja u vezi s medicinskim tretmanom svoje kćeri, navodeći kako je uslijed izuzetno teških ozljeda, a nakon dijagnostike, prebačena na Odjel za anesteziju i reanimaciju, gdje je intubirana te je medicinsko osoblje konstatiralo da odavno nije imalo težeg pacijenta.

Majka je u direktnom ispitivanju ispričala kako je kći Alma sve vrijeme bila u komi i kako je podvrgnuta operativnim zahvatima, ali da je stanje, nažalost, bivalo sve gore te je nakon otkazivanja pluća priključena na aparat. Od trenutka nesreće više nije došla k svijesti, a nakon četiri tjedna je preminula.

Vidno potresena Adela Suljić zamolila je Sudsko vijeće da uzme u obzir sve okolnosti i optuženog najstrože osudi.

Aida Spahić, majka stradale Azre Spahić, potvrdila je da je o tragičnom događaju obaviještena u noći s 26. na 27. svibnja 2023. te da je ranije u vezi s tim davala izjavu u Tužiteljstvu Unsko-sanskog kantona. Rekla je da nije u stanju bilo što dodatno kazati.

Govorio i svjedok nesreće

Svjedok Damir Trbović bio je očevidac stradanja mladih doktorica te je podsjetio kako je kobne noći vozio prema Marijin dvoru, a da ga je kod Higijenskog zavoda, točnije na dijelu Titove ulice kod Stomatološke ordinacije Bičakčić, pretekao crveni Mercedes.

Odgovarajući na upite zastupnice optužbe, tužiteljice Ive Kurilić, svjedok je naveo kako je te noći padala kiša i da se kretao brzinom od 50 kilometara na sat te da pretpostavlja kako se vozilo koje ga je zaobišlo kretalo od 70 do 80 kilometara na sat.

U ostatku svjedočenja ispričao je da je optuženi vozio “slalom” i da je prije kontakta sa stradalim na pješačkom prijelazu na križanju s Dolinom ulicom najvjerojatnije izgubio kontrolu te se vozilo zanijelo, proklizalo i po inerciji zarotiralo, a nakon što je srušilo znak zabrane, završilo je pribijeno uz zid pekarnice Bonjour.

Svjedok je, prema vlastitom kazivanju, izašao da pomogne stradalima, a u međuvremenu su stigli policijska patrola i vozilo hitne pomoći. Optuženi je izašao iz automobila i izgledao izgubljeno. Optužnica Berberovića tereti za kazneno djelo – teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi s ugrožavanjem sigurnosti javnog prometa.

Optuženom se stavlja na teret da je kao sudionik u prometu, ne pridržavajući se prometnih propisa, ugrozio javni promet dovodeći u opasnost živote ljudi, što je rezultiralo smrću dvije osobe, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede.

Istragom je utvrđeno da je Berberović vozio bez vozačke dozvole, pod utjecajem alkohola i amfetamina u krvi te da je od ranije poznat po brojnim prekršajima.

Post Strašne priče majki poginulih liječnica, govorio i svjedok teške nesreće u Sarajevu je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas