Stigli novi detalji istrage protiv ubojice iz Gradačca

Istraga o zločinu u Gradačcu u BiH, kada je Nermin Sulejmanović u kolovozu ubio svoju bivšu suprugu i još dva muškarca, a tri osobe ranio, utvrdila je da ubojica nije imao suradnike u policiji, no protiv nekih od njih vode se stegovni postupci zbog teže povrede dužnosti, kazali su u četvrtak istražitelji.

Gotovo tri mjeseca trajalo je utvrđivanje okolnosti pod kojima su ubijeni Nizama Hećimović, bivša Sulejmanovićeva partnerica, i turski državljani Čengiz i Denis Onder, a prvenstveni je cilj bio utvrditi je li ubojica iz policijskih izvora dobio informacije o tome gdje se skriva njegova bivša supruga, koja se prije toga žalila na njegovo nasilno ponašanje i fizičko zlostavljanje.

Ubio je pred djetetom

Sulejmanović je 11. kolovoza oteo bivšu suprugu i malodobno dijete iz kuće njene tete, gdje je potražila utočište nakon bijega od nasilnog bivšeg partnera. Odveo ih je u jednu vikendicu i tamo brutalno ubio bivšu partnericu pred djetetom uz videoprijenos na jednoj društvenoj mreži.

Potom je nastavio ubilački pohod ulicama Gradačca usmrtivši dvojicu Turaka te ranivši još tri osobe, od kojih je jedna bila policajac. Kada su ga locirali i opkolili policijski specijalci, počinio je samoubojstvo.

Tužitelj Dalibor Bingas koji je vodio istragu kazao je u četvrtak kako je utvrđeno da je Sulejmanović danima prije ubojstva otkrio gdje se nalazi njegova bivša supruga, a u tome nije imao pomoć bilo koga iz policije, kako su nagađali mediji sugerirajući da je lokaciju ubojici mogla otkriti policajka Dženana Selimović, koja je s ubojicom navodno također bila u vezi.

Žrtva tražila zabranu prilaska

“Ništa ne ukazuje da je netko surađivao, pogotovo od policijskih službenika, s počiniteljem Nerminom Sulejmanovićem”, kazao je Bingas.

Ravnatelj uprave policije Tuzlanske županije Dževad Korman potvrdio je kako je Selimović ipak pod suspenzijom, no ta mjera nije povezana sa zločinom što ga je počinio Sulejmanović. Ona i još nekoliko policajaca iz Gradačca, kazao je Korman, suspendirani su i pod unutarnjom istragom zbog teže povrede službene dužnosti, no nije želio pojasniti o čemu je točno riječ.

Nizama Hećimović je prije ubojstva tražila da se njenom bivšem suprugu izrekne mjera zabrane prilaska, no općinski je sud to odbio. Glavni županijski tužitelj Tomislav Ljubić kazao je kako je taj propust isključivo stvar koja se tiče sudbene vlasti, a tužitelji ni policija na nju nemaju nikakav utjecaj. Tijelo ubojice Sulejmanovića do danas nije pokopano i pohranjeno je u mrtvačnici u Tuzli jer ga nitko od obitelji nije želio preuzeti.

Post Stigli novi detalji istrage protiv ubojice iz Gradačca je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas