Stigla specijalistička oprema za otkrivanje droge i eksploziva

Danas je Upravi za neizravno oporezivanje uručena 160.000 KM vrijedna specijalistička oprema za otkrivanje droga i eksploziva nabavljena u okviru Projekta sprječavanja ilegalne trgovine i prometa oružjem u Bosni i Hercegovini koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Službenici Uprave će za učinkovitiju borbu protiv ilegalne trgovine malim oružjem i lakim naoružanjem od danas imati na raspolaganju: 7 uređaja za mjerenje gustoće materijala (tzv. baster), 25 setova za otkrivanje eksploziva i droga, 25 setova univerzalnih alata, te 24 seta alata za pregled vozila, ukupne vrijednosti preko 160.000 KM (bez PDV).

Današnja donacija od strane UNDP BiH predstavlja nastavak podrške Upravi u okviru projekta HALT u smislu daljeg jačanja kapaciteta Uprave odnosno poboljšanja uvjeta rada s ciljem učinkovitije borbe protiv ilegalne trgovine malim oružjem i lakim naoružanjem (eng. SALW) obzirom da je u prethodnom razdoblju UNDP BiH kroz navedeni projekt već donirao 22 endoskopa i 4 detektora za eksploziv i droge vrijednosti oko 450.000 KM (bez PDV).

Primopredaji u prostorijama UINO BiH u Banjoj Luci su pored predstavnika UNDP u BiH i UINO BiH prisustvovali i predstavnici dobavljača koji su izvršili isporuku navedene opreme, priopćeno je iz UNO BiH.

Projekt HALT se provodi od veljače 2020. godine kao zajednički projekat Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH i UN Ureda za drogu i kriminal (UNODC) sa namjerom daljeg unaprijeđivanja sigurnosti unutar i van granica Zapadnog Balkana, a kroz ciljano djelovanje usmjereno ka unapređenju kapaciteta Bosne i Hercegovine u borbi protiv ilegalne trgovine SALW-om.

  FOTO: Održan X. susret grudskih gospodarstvenika

Projekt HALT finansiraju Savezna Republika Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Republika Francuska, Kraljevina Švedska, Kraljevina Nizozemska i Kraljevina Norveška putem Multilateralnog fonda za Zapadni Balkan, uz podršku Europske unije, a u okviru inicijative Mapa puta 2024 za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja na Zapadnom Balkanu. Projektne aktivnosti se provode u suradnji sa UNO BiH kao glavnim korisnikom ovog projekta, dok su u određeni broj aktivnosti u okviru projekta uključene i druge institucije odnosno agencije u Bosni i Hercegovini.

Post Stigla specijalistička oprema za otkrivanje droge i eksploziva je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi