Sportsko društvo Reflex organizuje seminar samoodbrane

Seminar samoodbrane održat će se u nedjelju 27. 3. 2022. godine u 15:30 sati Osnovnoj školi “Gnojnice”, u organizaciji Sportskog društva Reflex

“Svakodnevno u medijima nalazimo vijesti o nasilju, napadima na nedužne te fizičkom konfliktu.Tako da smo uvidjeli veliku potrebu da organizujemo seminar samoodbrane, kako bi prije svega probudili svijest naše zajednice za potrebom poznavanja osnova vještina koje bi pomogle da se zaštitimo. Ovo je drugi seminar ove vrste u organizaciji sportskog društva Reflex, te planiramo da nastavimo sa ovakvim aktivnostima i u budućnosti. Iako čovjek u osnovi ne bi trebao želiti/učiniti loše drugima, u ovom slučaju fizički ga napasti, često se desi da se i on sam zatekne u konfliktnoj situaciji kao moguća žrtva. Da bi se spasio mora posjedovati određene vještine koje će ga neozljeđena izvući iz te situacije. Kratkim kursom-seminarom probuditi ćemo vam maštu i dati vam osnovne alate koji bi vam pomogli ako upadnete u bilo kakvu neugodnu situaciju vezanu za fizički obračun, od toga kako ga vješto izbjeći , do toga kako se u krajnjoj nuždi i odbraniti”, saopćili su organizatori.

Instruktori seminara su Enko Alić i Enver Hebibović

Enko Alić je bivši profesionalni K1 borac, specijalista za samoodbranu i trener sportskog drušva Reflex.
Enver Hebibović je bivši pripadnik sepecijalnih jedinica, ekspert za realnu borbu te mma i kickboxing trener.
Oba instruktora imaju dugogodišnje iskustvo kao borci i treneri, te definitivno imaju znanje koje će nesebično prenijeti na ovom seminaru.

S toga pozivamo sve zaintresovane da nam se prdruže u nedjelju 27.3.2022. u 15:30 te da učestvuju ili posmatraju seminar. Seminar je besplatan te nije potrebna ranija registracija učesnika, zaključuje seu saopćenju.

(Mostarski.ba)

mostarski.ba
#Sportsko #društvo #Reflex #organizuje #seminar #samoodbrane

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adin
Adin
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

Popularno danas