VijestiSDP će pokrenuti inicijativu da HNK nabavi kanader, helikopter...

  SDP će pokrenuti inicijativu da HNK nabavi kanader, helikopter ili air tractor!

  I ove godine smo potpuno nespremni dočekali novu sezonu požara. Nakon prošlogodišnjeg haotičnog stanja na požarištima širom Hercegovine, a pogotovo u Jablanici, slušali smo razna obećanja kantonalnih i federalnih vlasti da će se učiniti jasni koraci u rješavanju ovog velikog problema, stoji u saopštenju KO SDPa HNK-a..

  „Obećavali su, odnosno ponovo lagali, o raznim nabavkama kanadera, helikoptera i air tractora, usput prebacujući lopticu odgovornosti jedni na druge kao da se ne radi o istoj vladajućoj koaliciji na oba nivoa vlasti.

  Sada ponovo u Hercegovini imamo kritične situacije gdje se samo na području HNK-a bilježi i po 50 požara dnevno. Zadnjih , posebno teška situacija je zabilježena u Jablanici, Prozoru i Konjicu, a mi zbog nemara i neodgovornosti vlasti ponovo nemamo čime gasiti plamene buktinje.

  Ako je sada ovakvo stanje, možemo samo zamisliti kakvo će stanje biti u idućem vremenskom periodu.

  Zbog toga, ovim putem pozivamo Vladu HNK-a da se više ne osvrće na obećanja njihovih stranačkih kolega s federalnog nivoa, jer je potpuno jasno da takva nesposobna Vlada Federacije BiH, na čelu s Fadilom Novalićem, neće, ne zna i ne može riješiti ništa u vezi bilo kakve nabavke letjelica za gašenje požara.

  Umjesto toga, KO SDP BiH HNK-a poziva Vladu HNK-a da odmah krene u potrebne procedure realizacije inicijative koju smo imali još ranije, a to je samostalna nabavka kanadera, helikoptera ili air tractora u saradnji s opštinama u našem kantonu. Smatramo da ovakav postupak treba pokrenuti odmah, hitno i bez ikakvih odlaganja.

  Ukoliko se ovakav postupak ne pokrene do iduće sjednice Skupštine HNK-a, Klub SDP BiH će zahtjevom u skupštinskoj proceduri zatražiti da skupštinski poslanici obavežu Vladu HNK-a da se odmah krene u realizaciju ovog projekta. Zaštita ljudi, imovine i prirodnih resursa za nas nema cijenu“, stoji na kraju saopštenja KO SDP-a HNK-a.(NovaSloboda.ba)


  novasloboda.ba
  #SDP #će #pokrenuti #inicijativu #HNK #nabavi #kanader #helikopter #ili #air #tractor

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Ivo
  Ivohttps://mostarski.info
  Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img