Sankcioniran službenik s GP Osoje koji nije došao na posao jer je bio u svatovima

Uprava za neizravno oporezivanje BiH (UNO) sankcionirala je službenika koji nije bio na poslu jer je, kako su rekle njegove kolege, sinoć bio u svatovima. Darijan Grubišić iz Hrvatske prošlog mjeseca na graničnom prijelazu Osoje nije mogao ostvariti svoje zakonsko pravo iz navedenih razloga, a dobio je i službeni odgovor nadležne institucije.

UNO BiH se oglasila povodom primjedbe koja se odnosi na postupanje službenika te Uprave.

“U navedenoj primjedbi iznosite da ste dana 21. kolovoza 2022. prelazili državnu granicu Bosne i Hercegovine preko graničnog prijelaza Osoje, kojom prilikom na radom mjestu niste zatekli carinskog službenika, iz kojeg razloga niste bili u mogućnosti predati zahtjev za ostvarivanje prava na povrat poreza na dodatu vrijednost.

S tim u vezi, informiramo Vas da su Kodeksom ponašanja zaposlenih u Upravi za neizravno oporezivanje propisani standardi ponašanja svih zaposlenih u Upravi, kao i obveza zaposlenih da svojim radom održavaju visok standard ponašanja, i da svako ponašanje suprotno navedenom propisu UNO disciplinski sankcionira u skladi s važećim propisima.

Odsjek za profesionalne standarde, kao organizacijska jedinica nadležna za postupanje po izjavljenim primjedbama na ponašanje zaposlenih u UNO, proveo je postupak provjere navoda iz Vaše primjedbe i utvrđivanja relevantnih činjenica, kojom prilikom je utvrđeno koji carinski službenik nije bio nazočan na radnom mjestu u vrijeme navedeno u primjedbi, te su pribavljena potrebna izjašnjenja i drugi relevantni dokazi, na temelju kojih je ocijenjeno da su se u ponašanju carinskog službenika stekli elementi potrebni za utvrđivanje disciplinske odgovornosti.

  Teniser koji ratuje u Ukrajini promijenio mišljenje o Đokoviću: Dolazi iz Srbije, želi da bude voljen tamo i ne smije reći nešto što…

Slijedom navedenog informiramo vas da je u konkretnom slučaju, protiv carinskog službenika proveden disciplinski postupak zbog povrede službene dužnosti i izrečena disciplinska mjera”, stoji u odgovoru kojeg potpisuje direktor Miro Džakula.

Grubišić je ostao bez mogućnosti povrata poreza što mu je zakonski ostvarivo pravo, a iz UNO su na kraju izrazili žaljenje zbog cijele situacije te naglasili kako se nadaju da se ovakvi sporni slučajevi neće događati u budućnosti.

hercegovina.info

Post Sankcioniran službenik s GP Osoje koji nije došao na posao jer je bio u svatovima je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi