Sanja Lopar: Film je snimljen kao poruka da ništa nije nemoguće osim smrti

Sanja Lopar je prva žena u Europi koja se bavi proizvodnjom cigara. Njena tvrtka Cigares Lopar International parira svjetski poznatim brendovima cigara. Sanja Lopar, osnivačica je CEO Lopar International S.A. Geneva-Switzerland i Aficionados d.o.o. Sanja je od novinarke do današnje osnivačice dvije tvrtke, jedne u Švicarskoj a druge u Hrvatskoj, prošla kroz izuzetno izazovna i turbulentna razdoblja svog života.

Otkud ideja nastanka brenda?

Interes za ovim nije počeo odmah, poslije višegodišnjeg degustiranja raznih brendova cigara koje su zaista skupe, ni muž ni ja nismo uživali u njima. Ukus cigare bi se degradirao u zadnjem dijelu i to je mene ponukalo da se upitam možemo li napraviti to za sebe po našem ukusu i da cigara bude iskoristiva do zadnjem milimetra.“, otkrila je Sanja.

Kako je nastao brend?

Četiri godine smo proizvodili cigare samo za svoju upotrebu, za svoju obitelj i prijatelje i pokoji poklon i tu se naš interes završavao. Međutim zapela sam za oko fotoreporterima i počelo se pričati o proizvodnji tih naših cigara. 2012. godine suprug i ja smo bili pozvani na veliki cigar event, tu je bilo puno profesionalaca iz svijeta cigare. Ja sam došla i odazvala se, jer me je zanimalo koga to ja interesiram s obzirom da nemam svoj brend i tvrtku. Tu mi je prišao jedan Rus i rekao da je dobio cigaru svoga života, te me upitao da otkupi kompletnu proizvodnju. Nisam mu prodala tu produkciju, ali me njegova inicijativa ponukala da krenemo razmišljati u tom pravcu. Nakon tog događaja otvorili smo tvrtku u Genevi.“, ispričala je za Običan radio Sanja Lopar.

Sanja Lopar: Film je snimljen kao poruka da ništa nije nemoguće osim smrti

Svojom se karizmom i pozitivnom energijom i smjelošću, nametnula vrlo zahtjevnom poslovnom svijetu, u kojem većinom dominiraju muškarci.

Presjek poslovne žene na našim prostorima i poslovne žene u Švicarskoj nema puno razlike. Žena je još uvijek tretirana uvijek ispod muškarca, nažalost to je tako. U Genevi sam doživjela šok, jer sam ja izašla iz države gdje je žena bila na istom rangu kao i muškarac u tom poslovnom svijetu.  U Genevi sam shvatila da žene nisu plaćene jednako kao i muškarci, 30% posto su njihove plaće bile manje od muškaraca. Bila sam iznenađena jer sam mislila da sam došla u tu neku napredu zemlju. Koliko smo jake toliko ćemo se i boriti.“, ističe Sanja.

Naše tržište je Švicarska, kompletna Europa, najviše se prodaju na Azurnoj obali, Monako, Švicarska, Hrvatska, Belgija, Luxemburg. S obzirom da proizvodim vrlo ekskluzivan brend, cigara je namijenjena visokoj klijenteli, više muškoj klijenteli. Ne radimo u milijunskoj seriji, nego radimo skoro pa po narudžbi. Plasiram cigare na mjesta za koja ja smatram da to mjesto zadovoljava moj proizvod. Možda to prepotentno zvuči ali kada potpišete nešto vlastitim imenom, onda znate šta stoji iza toga.“, za kraj je ispričala Sanja Lopar.

sanja lopar: film je snimljen kao poruka da ništa nije nemoguće osim smrti
Sanja Lopar: Film je snimljen kao poruka da ništa nije nemoguće osim smrti

www.obican.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas