Rezultati konjičkih osnovaca na kraju prvog polugodišta u školskoj 2022./2023.godini

Konjički osnovci uživaju na zimskom raspustu još ovu sedmicu, jer drugo polugodište počinje u ponedjeljak, 23.januara. Inače, nastavu u šest osnovnih škola na području Grada Konjica pohađa ukupno 1760 učenika. Prvo polugodište u školskoj 2022./2023.godini je završeno krajem decembra prošle godine, tako da su poznati rezultati uspjeha konjičkih osnovaca. U Prvoj osnovnoj školi Konjic nastavu pohađa 581 učenik u rednovnoj nastavi i 15 učenika u Dnevnom centru, kazao je direktor ove obrazovne ustanove Omer Kozić.

“Od 581 učenika, 183 se opisno ocjenjuju od prvog do trećeg razreda, a 398 brojčano od četvrtog do devetog razreda. S uspjehom je prvo polugodište završilo 386 učenika, a 12 učenika je imalo nedovoljan uspjeh. Imamo 214 odličnih, 115 vrlodobrih, 55 dobrih i 2 učenika koji su ostvarili dovoljan uspjeh. Prosječna ocjena na nivou škole je 4,04”-kazao je Kozić.

Direktorica Druge osnovne škole Konjic Munevera Tinjak kazala je da nastavu u njihovoj školi pohađa 838 učenika, a 508 je s uspjehom završilo prvo polugodište.

“S odličnim uspjehom su prvo polugodište završila 254 učenika, vrlodobrih je 184, dobrih 69 i jedan učenik sa dovoljnim uspjehom. Nedovoljan uspjeh je imalo 75 učenika i to 42 učenika sa jednom nedovoljnom ocjenom, 19 učenika sa dvije i 14 učenika sa tri i više nedovoljnih ocjena. Prosjećna ocjena na nivou škole je 3,93”-navela je Tinjak.

U Osnovnoj školi Seonica su 63 učenika, kazao je direktor Zijad Halilović, dodavši da je 46 učenika koji se brojčano ocjenjuju.

  FHMZ: Narandžasto upozorenje od 16. do 19.januara zbog obilnih padavina

“Odličan uspjeh je ostvarilo 17 učenika, a isto toliko smo imali i vrlodobrih, dok je osam učenika ostvarilo dobar uspjeh. Tri učenika su imala jednu nedovoljnu ocjenu, a tri i više nedovoljnih ocjena imao je jedan učenik. Prosječna ocjena na nivou škole je 4,05”-rekao je Halilović.

U Osnovnoj školi Parsovići i područnoj školi Gorani je 47 učenika. S uspjehom su 33 učenika završili prvo polugodište, a sedam učenika je opsino ocjenjeno od prvog do trećeg razreda, kazao je za radiokonjic.ba, direktor Džemal Ćutahija.

“Od 33 učenika, njih 14 je ostvarilo odličan uspjeh, devet učenika vrlodobar, a deset učenika dobar uspjeh. Sedam učenika je imalo nedovoljan uspjeh i to sa jednom nedovoljnom ocjenom četiri učenika, a tri učenika su imala tri i više nedovoljnih ocjena. Prosječna ocjena je 3,58”-kazao je Ćutahija.

Prema riječima Edina Halilovića, direktora Osnovne škole Glavatičevo, nastavu pohađa 25 učenika i svi su uspješno završili prvo polugodište.

“Imamo 22 učenika koji se brojčano ocjenju, tako da je deset odličnih, šest vrlodobrih i šest učenika sa dobrim uspjehom. Svi imaju primjerno vladanje, a prosječna ocjena je 4,2”-naveo je Halilović.

Osnovna škola Čelebići ima 206 učenika, a 127 je s uspjehom završilo prvo polugodište, kazao nam je Nijaz Kurtović, direktor ove obrazovne ustanove.

“Od 127 učenika, njih 47 je imalo odličan uspjeh, 49 je vrlodobrih, 26 dobrih i 5 učenika sa dovoljnim uspjehom. Nedovoljnu ocjenu je imalo 12 učenika, a prosječna ocjena je 3,79”-kazao je Kurtović.

  Badnje večer u Konjicu

radiokonjic.ba

17.01.2023.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi