Revija oldtimera i otvaranje muzeja

Otvaranje prvog Muzeja oldtimera u Bosnei i Hercegovini bit će upriličeno danas u prostorijama stare vojarne u Rodoču s početkom od deset sati.

Za početak će u muzeju biti izloženo 40 eksponata među kojima se nalaze i jedinstveni primjerci oldtimera kakvi se ne mogu pronaći u ostatku Europe. Oldtimer klub Mostar od 2017. član je međunarodne organizacije nacionalnih saveza, klubova i ostalih grupacija koje se brinu o održavanju oldtimera na svjetskoj razini (FIVA). Također su član i partner s UNESCO-a.

– Ono što će sutra i zvanično zaživjeti je jedinstveno u Europi. Mi smo prvi Oldtimer klub koji otvara muzej. Prvi put u Europi je zabilježeno da Klub otvara muzej i servis za procjenu oldtimera, kazao je predsjednik Oldtimer kluba Mostar Zdravko Vidović.

Bogat program

Ideja o otvaranju seže unazad 15 godina zbog želje za unapređenjem kulturnog sadržaja na ovim prostorima.

– Prostor nam je dodijelila Civilna zaštita Hercegovačko-neretvanske županije. Krenuli smo od nule. U ruševini. U sklopu muzeja bit će osposobljen i prostor mladim umjetnicima da izlažu radove, i to besplatno, kako bi se i oni promovirali i predstavili svijetu, najavljuje Vidović.

Osim izložbenog dijela posjetitelji će danas u sklopu ponuđenog sadržaja moći izabrati i avanturističku vožnju Yugoturu u jednom od restauriranih auta, a ideja je na ovaj način promovirati i Vinsku cestu Hercegovine.

– Sve što smo planirali i zacrtali će biti završeno do sutra (subota), a pred nama su kasnije i još neki radovi koji se tiču muzeja, a za što dosad nije bilo vremena, ni novca. Uglavnom, završit ćemo i baštu muzeja. Dotad ćemo kompletirati ured, izložbeni prostor za vozila, antikvarnicu, pab, ured za registraciju i uvoz vozila, te prostor za servis i procjenu old timera. Nedjeljom u planu imamo organizirati auto-pijacu, ali ne samo za oldtimere, već i za ostala vozila. Moramo tražiti načina i da prihodujemo, te tako sami skrbimo o sebi, navodi Vidović.

  UNDP obećao pomoć Mostaru kod rješavanja problema deponije i sportske dvorane

Bez defilea kroz grad

Uz otvaranje muzeja planirana je i revija oldtimera iz svijeta.

– Očekujemo goste iz ukupno deset zemalja svijeta. Izložit ćemo više od stotinu oldtimera. Očekujemo nastup mostarskih mažoretkinja, kulturno-umjetničkih društava, te rok glazbenika iz Muzičkog centra Pavarotti. Već večeras očekujemo prve goste, a tijekom sutrašnjeg dana imat ćemo cijelo vrijeme bogat program uz bogatu trpezu. U planu je čak i izložba umjetničkih slika, najavljuje Vidović.

Ove godine za razliku od prethodnih organizatori neće upriličiti vožnju starih vozila kroz Mostar, a razlog su radovi na cestama u gradu, koji su u punom jeku.

– Grad je, svjedoci ste, raskopan. Radovi su u tijeku, promet je otežan i mi nismo uspjeli pronaći maršutu koja bi bila prihvatljiva za građane, nas, a i koja bi zaobišla gradilišta, rekao je na kraju Vidović.

H. Ž.

Revija oldtimera i otvaranje muzeja Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adin
Adin
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi