Razotkrivena velika sramota imotskih iznajmljivača, gotovo svaki treći ‘lovi u mutnom‘

Idilična priča o porastu broja kuća za odmor na području Imotske krajine, posebno u njezinim ruralnim dijelovima, te izvrsni rezultati dosadašnjeg tijeka turističke sezone, čini se da ovih dana pomalo blijede zbog podataka Turističke zajednice Imota (TZ) i sustava eVisitor po kojima i do 30 posto iznajmljivača ne prijavljuje uredno i na vrijeme svoje goste, piše Slobodna Dalmacija.

Iz TZ-a ponavljaju da su svaka tvrtka, obrt i građanin koji pruža uslugu noćenja u smještajnom objektu obvezni u roku od 24 sata od dolaska prijaviti u sustav eVisitor sve osobe kojima pružaju spomenutu uslugu i u roku od 24 sata od odlaska odjaviti njihov boravak. Neprijavljivanjem se mogu prouzročiti velike neugodnosti gostima, a domaćini se izlažu riziku od visokih novčanih kazni.

– Ovoliki broj neprijavljenih gostiju ukazuje na nužnost pojačanog nadzora Državnog inspektorata za koji vjerujemo da će uslijediti idućih tjedana. Svi iznajmljivači koji imaju tehničkih problema prilikom prijave gostiju ili su izgubili lozinke i TAN liste mogu doći do ureda TZ-a Imota. Svim našim iznajmljivačima omogućili smo besplatno korištenje aplikacije mVisitor s kojom mogu pomoću mobitela brzo i jednostavno prijaviti sve svoje goste.

Aplikaciju je dovoljno preuzeti s Google Playa ili App storea. Sustav omogućuje unos podataka od strane gosta “preCheck-In”, kao i digitalno iščitavanje (skeniranje) osobnih dokumenata od strane iznajmljivača ili gosta s automatskim prosljeđivanjem podataka potrebnih za prijavu turista u nacionalni sustav eVisitor – ističe Luka Kolovrat, TZ-ov direktor, te dodaje:

  Fra Massimo Fusarelli na Mladifestu: Obraćenje je moguće ako svaki dan živimo evanđelje

– Putem ove aplikacije pospješuje se komunikacija između turističkih zajednica i iznajmljivača, a pruža i mogućnost dostavljanja posebnih obavijesti turističkih zajednica. Bitno je napomenuti da je korištenje aplikacije mVisitor za iznajmljivače potpuno besplatno, a za njezino korištenje više nije potrebna TAN lista iznajmljivača. Više informacija o samom sustavu moguće je pronaći na internetskoj stranici https://mVisitor.hr.

Post Razotkrivena velika sramota imotskih iznajmljivača, gotovo svaki treći ‘lovi u mutnom‘ je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi