Promovirana knjiga Vlade Majstorovića ‘Upravljanje projektima’

 “Upravljanje projektima” naziv je knjige prof. dr. sc. Vlade Majstorovića koja je predstavljena u četvrtak u Sveučilišnoj galeriji u Rodoču.

Uz autora, o knjizi su govorili prof. dr. sc. Dragan Čović, prof. dr. sc. Božo Ćorić, prof. dr. sc. Brano Markić i prof. dr. sc. Nikša Jajac.

Autor je kazao kako je njegova knjiga namijenjena novim naraštajima, studentima novog, digitalnog doba, a jednako i vodećim ljudima koji se bave sve složenijim projektnim poslovanjem u digitalnom okruženju i svima onima koji imaju ikakva doticaja s projektima i upravljanjem projektima.

Naglasio je kako su kod načina upravljanja i vođenja projektima ostale tradicionalne metode koje se moraju dopunjavati novim znanjima u novom dobu.

– Digitalna transformacija je ta koja je na neki način promijenila veliki broj poslovnih modela, između ostalog i upravljanje projektima. Trebalo je dopuniti ta stara novim načinom razmišljanja, novim metodologijama, znanjima i novim vještinama. Nisu dovoljne samo tehničke vještine, međuljudske i konceptualne vještine, potrebne su dodatne vještine koje se odnose na razne vidove komuniciranja, ali jednako tako i lidersko promišljanje, inovativno, kreativno i svakodnevno osobno usavršavanje i napredovanje. Prema tome, nova znanja, novi pristupi za nove naraštaje, za novo doba – kazao je Majstorović u izjavi za novinare.

Po riječima Dragana Čovića, autor je u svoju knjigu ugradio sve ono što jesu osnove menadžmenta, pa i upravljanje projektima, u moderni svijet kojem danas pripadamo.

MOSTAR, 30. marta (FENA) – “Upravljanje projektima“ naziv je knjige prof. dr. sc. Vlade Majstorovića koja je predstavljena u četvrtak u Sveučilišnoj galeriji u Rodoču. (Foto FENA/Branka Soldo)

– U ovom knjizi ćemo naći tragove upravo onoga što su smjernice za budućnost. Dvije riječi, jedna je promjena, a druga kultura u tim promjenama, ono što do sada nisu bili pojmovi kojima smo se uopće bavili u menadžmentu, danas su osnova menadžmenta – ocijenio je Čović.

Nikša Jajac, redovni profesor na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu mišljenja je kako se radi o kapitalnom djelu, pogotovo kapitalnom za hrvatsko govorno područje, ističući aktuelnost djela spram svega onoga što postoji u opticaju. 

– Svi se drže temeljnih stvari, a malo je onih primjenjivih i aktuelnih tema i primjera, a time izuzetno obiluje knjiga kolege Majstorovića koja je pravo osvježenje u području upravljanja projektima. Imao sam čast dobiti knjigu malo prije ostalih i moram reći da sam je već uveo kao obaveznu literaturu na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije na kojem predajem i studenti su je jako dobro primili – naglasio je Jajac.

Izdavači knjige “Upravljanje projektima” su Sveučilište u Mostaru i Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u BiH.dnevni.ba

Popularno danas