Projekt Skupštine građana Mostara među najboljima na Svjetskom forumu za demokraciju

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, zajedno s Gradom Mostarom organizirao je Skupštinu građana u sklopu projekta ‘Razvoj demokratskog sudjelovanja u Gradu Mostaru’. Cilj projekta je stvoriti mogućnosti uključivanja građana u deliberativni proces i sudjelovanje u donošenju odluka na lokalnoj razini, s krajnjim ciljem obnove povjerenje građana prema nositeljima javnih funkcija.

Skupština građana kao projekt ‘Razvoj demokratskog sudjelovanja u Gradu Mostaru’ izabrana je među pet najboljih na World Forum for Democracy 2022. Projekt je predstavio savjetnik gradonačelnika Mostara Marin Čuljak, a u izaslanstvu Grada Mostara bio je i vijećnik u Gradskom vijeću Jasmin Pandur.

Svjetski forum za demokraciju (World Forum for Demokracy 2022) je jedinstvena platforma za donositelje odluka i aktiviste gdje se raspravlja o rješenjima ključnih izazova za demokracije širom svijeta. Forum ističe i ohrabruje demokratske inovacije na terenu i njihovo prenošenje na sustavnu razinu u cilju jačanja temelja demokratskih društava. Tema je ovogodišnjeg Svjetskog foruma za demokraciju 2022. – „Demokracija: Nova nada?“

www.mostar.ba

Popularno danas