Projekcija promotivno-edukativnog videa Zaštićena i očuvana priroda – bogatstvo svih generacija”

Projekciju kratkog promotivno-edukativnog videa pod nazivom “Zaštićena i očuvana priroda – bogatstvo svih generacija”, bit će održana danas u 15:30 sati u Gimnaziji Mostar, u organizaciji WWF Adria u saradnji sa Koledžom ujedinjenog svijeta, a povodom obilježavanja Sata za planetu Zemlju 2022.

Kratki promotivno-edukativni video pod nazivom “Zaštićena i očuvana priroda – bogatstvo svih generacija” nastao je kao jedna od aktivnosti regionalnog projekta “Zaštićena područja za prirodu i ljude” kojim WWF zagovara efikasna i finansijski održiva zaštićena područja, podržana kroz angažovanje lokalne zajednice i organizacije civilnog društva.

Događaj realiziran uz aktivno učešće učenika UWC Mostar, pored naglašavanja značaja očuvanja prirode i zaštite naše planete, uključuje i prezentaciju predstavnika WWF Adria i diskusiju na temu “Zaštićenih prirodnih područja”, saopćeno je iz Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.

Globalna inicijativa WWF-a „Sat za planetu Zemlju“ nastala je 2007. godine u Sydneyu s ciljem podizanja svijesti donositeljima odluka i stanovništvu svijeta o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i energetskoj učinkovitosti, te štetnosti klimatskih promjena i čovjekovog negativnog utjecaja na Zemlju, navodi se u saopćenju.

Bosna i Hercegovina u ovoj globalnoj akciji učestvuje od 2009. godine.

(Mostarski.ba)

mostarski.ba
#Projekcija #promotivnoedukativnog #videa #Zaštićena #očuvana #priroda #bogatstvo #svih #generacija

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adin
Adin
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

Popularno danas