back to top

Prognoza vremena za naredne dane

Temperatura zraka danas u Tomislavgradu iznosi 32 stepena Celzijusa, što je najviša dnevna temperatura najavljena za danas. BH meteo stranica predviđa da će vrućine rasti u narednim danima:
Svaki naredni dan će biti sve topliji, sa lokalnim temperaturama do 42°C uz pretežno sunčano vrijeme.
Eventualno će rjeđi lokalni pljuskovi prekinuti “monotoniju” u nekim danima. Značajnije kiše nisu na vidiku za cijelu BiH, pa samim tim ni značajnijeg zahlađenja.

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu:

Jutros je bilo sunčano uz malu oblačnost u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Temperature u 11 sati: Bjelašnica 17 stepeni, Sokolac 27, Bugojno i Srebrenica 28, Bihać, Livno i Sarajevo 29, Drvar i Sanski Most 30, Banja Luka, Neum, Prijedor, Široki Brijeg i Zenica 31, Doboj, Gradačac, Trebinje i Tuzla 32, Mostar 35 stepeni. Prognoza za danas: Sunčano i vruće.

Poslijepodne mogući lokalni pljuskovi u višim područjima zapadne i sjeverozapadne Bosne. Vjetar će biti slabački u Hercegovini i jugozapadu Bosne, dok će u ostalim dijelovima zemlje duvati istočni i sjeveroistočni vjetrovi. Najviše dnevne temperature će biti od 32 do 38 stepeni, na jugu do 40 stepeni.

 

11.07.2024. (Četvrtak) će biti sunčano i vruće sa malo do umjerene oblačnosti. Lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući poslijepodne u centralnim i zapadnim dijelovima Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren, jugozapadni u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni, dok će u ostatku zemlje duvati sjeverozapadni vjetrovi. Jutarnje temperature će biti od 19 do 25 stepeni, na jugu do 27, dok će dnevne biti od 31 do 37, na jugu do 40 stepeni.

 

PROGNOZA ZA 12.07.2024. (Petak) je sunčana i vruća uz malo do umjerene oblačnosti. Lokalni pljuskovi su mogući poslijepodne na sjeveroistoku Bosne. Vjetar će biti slab, pretežno zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature će biti od 19 do 24 stepena, na jugu do 27, a dnevne od 33 do 38, na jugu do 41 stepen.

 

PROGNOZA ZA 13.07.2024. (Subota) je sunčano i vruće. Vjetar će biti slab jugozapadni veći dio dana. Jutarnje temperature će biti od 20 do 26, na jugu do 28, dok će dnevne biti od 34 do 41 stepen.

Objava Vremenska prognoza za iduće dane objavljena prvi put na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Mostarski.info )

Popularno danas